Home > Nieuws > Blog van Harrie: Verzorgingstehuis

Blog van Harrie: Verzorgingstehuis

21 okt 2012 - Door: Harrie Timmermans

De sfeer in het Philips Stadion is nogal eens onderwerp van discussie. Dan wordt er gesproken over bioscooppubliek dat gezapig naar de wedstrijd zit te kijken. Ook zou ons publiek verwend zijn en te kritisch naar de eigen ploeg. Tijdens de forumavond van afgelopen woensdag sprak Tiny Sanders gekscherend dat de gemiddelde leeftijd van het PSV-publiek lag op het niveau van een verzorgingstehuis.

Afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Willem II was daar weinig van te merken. In de eerste helft kwam PSV met 0-2 achter. Zomaar uit het niets. Ongeloof op de tribunes. Wat gebeurt hier nou? Nog niet zo heel lang geleden zouden er fluitconcerten te horen zijn geweest.

Nu niet. Dat komt omdat de fans herkennen dat er een ploeg op het veld stond die knokte voor elke bal. Die keihard werkte voor het resultaat. Als het met goed voetbal niet lukt, dan maar met bloed zweet en tranen. Die beseft dat je in dit soort wedstrijden het kampioenschap kunt verliezen.

Maar in plaats van de moed in de schoenen te laten zakken, ging het publiek er onder aanvoering van Oost achter staan. Vele kansen volgden maar Willem II haalde met een comfortabele voorsprong de rust. In de tweede helft zette PSV aan en bleven de supporters er achter staan. 3-2. Na afloop bedankten de spelers het publiek. En andersom.