AIK Solna pakt punt bij zwak PSV

PSV kan Solna niet verontrusten

25 okt 2012 - Bron: NOS Teletekst
Lens

Een zwak PSV heeft zijn derde duel in de Europa League niet weten te winnen. De Zweedse nummer vier AIK Solna,dat zijn eerste twee duels had verloren, pakte een punt in Eindhoven: 1-1.

Na vijf minuten was de eerste kans voor de bezoekers:Danielsson kopte door uit een hoekschop en Johansson schoot op de paal.PSV was niet van slag en ging op zoek naar een doelpunt.

Dat gebeurde echter zo omzichtig en zo traag dat Solna tot de rust eenvoudig overeind bleef.Schoten van Mertens en Wijnaldum zeilden over en kopballen van Marcelo en Matavz waren ook niet zuiver genoeg.Strootman was er nog het dichtst bij,maar hij raakte de paal.

Ook na rust was de eerste kans voor Solna (schotje Quaison in de handen van Waterman),nam PSV vervolgens het heft in handen,maar lag het tempo veel te laag om de Zweden te verontrusten.

Na een uur was het dan ook Solna dat op voorsprong kwam;Marcelo tastte mis bij een diepe bal op Karikari en die klopte Tyton,die in de ploeg was gekomen voor de geblesseerde Waterman.

PSV weigerde een tandje bij te zetten en leek op weg naar z'n eerste Europese thuisnederlaag in 22 duels.Tien minuten voor tijd viel de 1-1 echter toch.Lens kreeg de bal met wat geluk mee en wipte hem over keeper Turina heen.In de extra tijd ontsnapte PSV nog aan de 1-2.