Home > Nieuws > CL: PSV loopt Champions League mis

CL: PSV loopt Champions League mis

Milan geeft les in effectiviteit

29 aug 2013 - Bron: NOS Teletekst
Wijnaldum

PSV speelt op het Europese podium verder in de Europa League.In de play-offs van de Champions League verloren de Eindhovenaren,na de 1-1 thuis,met 3-0 bij een effectief AC milan.

PSV begon beheerst,maar stond na negen minuten wel met 1-0 achter.Kort nadat spits Matavz bijna raak had gekopt,trof Boateng met een hard,laag schot via de vingertoppen van doelman Zoet doel.

PSV zocht de aanval,waarbij het vooral zijn toevlucht nam tot schoten van ver. Zo werd een dalend schot van Maher uit de kruising getikt.Toch zorgde AC Milan voor het meeste gevaar.Een inzet van El Shaarawy stuitte via de lat en de lijn terug het veld in.

Meteen na rust kreeg Wijnaldum de kans op de 1-1.Na een voorzet van Depay stond hij plots oog in oog met doelman Abbiati,die zijn inzet wist te keren.

PSV bleef op zoek naar de 1-1 en Milan oogde af en toe onrustig.De Italianen sloegen echter na tien minuten kalmpjes toe:Balotelli werd bij een corner uit het oog verloren en schoot raak.

De Eindhovenaren hadden weinig keus en zochten nog nadrukkelijker de aanval. Onder de toenemende druk bleef Milan er af en toe wankel uitzien.PSV kreeg echter nog een lesje in effectiviteit. Boateng promoveerde een mogelijkheid, niet eens een echte kans,tot het derde Italiaanse doelpunt.