PSV wint topper tegen Feyenoord

Feyenoord dringt tevergeefs aan

30 aug 2015 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Jeffrey Bruma

Feyenoord heeft na drie overwinningen op rij z'n eerste nederlaag geleden.PSV won de topper in Eindhoven met 3-1.

Kort voor aanvang haakte Poulsen,die in de basis van PSV zou debuteren,met een blessure af en vlak na het begin volgde een tweede domper voor de thuisclub.Uit een pass van Basacikoglu werkte Bruma de bal met zijn knie in eigen doel.

Luttele minuten later schonk Vejinovic De Jong een grote kans op de 1-1,maar de aanvaller schoot over.Het bleek de opmaat voor een levendig vervolg van de eerste helft,waarin PSV domineerde.Mede dankzij sterk keeperswerk van Vermeer bij inzetten van Lestienne en Narsingh, hield Feyenoord echter lang stand.

Vermeer moest voor de pauze toch al een keer capituleren.Pröpper vond op links de ongedekte Lestienne en op zijn uithaal was de doelman kansloos.Kort na rust leidde pover verdedigen ook tot de 2-1.Arias kreeg te veel ruimte bij een pass van Narsingh en scoorde beheerst.

Feyenoord toonde veerkracht en kreeg in het laatste halfuur kansen.Zoet stopte twee inzetten van Basacikoglu,Immers schoot over en de paal voorkwam een eigen doelpunt van Isimat-Mirin.

Tien minuten voor tijd was het de beurt aan Feyenoord om een domper te moeten incasseren.Invaller Elia toucheerde bij zijn rentree in de eredivisie Pröpper, waarna Locadia de strafschop benutte.