Home > Nieuws > Blog van Harrie: Verval te groot

Blog van Harrie: Verval te groot

23 sep 2015 - Door: Harrie Timmermans

Een comfortabele 2-0 voorsprong in de rust van een bekerwedstrijd tegen SC Cambuur. Wat zou onze trainer tegen zijn team gezegd hebben? Het blijft gissen maar het zal ongetwijfeld iets geweest zijn in de trant van:

“Tweede helft snel een doelpuntje erbij om het definitief te beslissen, professioneel uitvoetballen en als het kan probeer dan ook nog even het publiek te vermaken”. Als Phillip Cocu inderdaad zo gesproken heeft, is er weinig van terecht gekomen.

In een tijdsbestek van enkele minuten in de tweede helft incasseerde PSV twee goals en kon de wedstrijd weer opnieuw beginnen. Zonde van de energie. Natuurlijk telt vooral het resultaat maar je kunt niet om de constatering heen dat het verval te groot is.

In thuiswedstrijden tegen ploegen als Cambuur wordt dat nog niet genadeloos afgestraft. Maar tot nog toe hebben we op vreemde bodem iedere keer een probleem. En dat moet er snel uit. Want anders dreigt een scenario dat nog voor de winterstop onze concurrentie uit beeld verdwijnt.

Laatst bijgewerkt : 24 sep 2015 - 8:21