Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Phillip Cocu: 'We hebben er alles aan gedaan'

Phillip Cocu: 'We hebben er alles aan gedaan'

Simeone: ‘PSV heeft een grootse indruk gemaakt’

16 mrt 2016 - Door: Ted Gijsel

PSV-trainer Phillip Cocu is, ondanks de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League, trots op zijn ploeg. Tijdens de persconferentie vertelde hij dat het PSV wellicht aan een beetje geluk ontbrak. Een zichtbaar opgeluchte Diego Simeone had mooie woorden over voor PSV.

"Ik zit hier met een dubbel gevoel, maar trots overheerst", aldus Cocu. "Dat we zo gepresteerd hebben in een Europese uitwedstrijd is grote klasse. En bijna had Jeroen (Zoet, red.) een bal gepakt en ons naar de kwartfinale laten gaan. We hebben er alles aan gedaan om ons verder te vechten."

Helaas niet afgemaakt
Cocu vond dat Atlético in de tweede helft een stuk dominanter speelde. Niettemin slaagde PSV er steeds in zich onder de druk uit te vechten. "In de tweede helft ging Atlético een ander systeem spelen. Dat zorgde voor ons voor moeilijkheden. Met name Carrasco zorgde voor gevaar, maar desondanks kreeg Atlético niet al teveel doelkansen en later in de tweede helft konden we ons beter aan het spel van Atlético aanpassen. We hebben goed verdedigd, misschien heeft het ons aan geluk ontbroken. Zelf hebben we niet zo veel kansen gehad. Áls je dan kansen krijgt, moet je ze afmaken. Dat hebben we helaas niet gedaan."

Simeone zenuwachtig
Atlético-coach Diego Simeone gaf eerlijk toe best zenuwachtig te zijn geweest voor de wedstrijd. "Natuurlijk, zeker als je weet dat je in de eerste wedstrijd 0-0 hebt gespeeld. Zo'n uitgangspunt is altijd gevaarlijk. PSV speelde 5-3-2, geen 4-3-3. Ze speelden meer van achteruit, ze wachtten misschien op een fout van onze kant. Gelukkig hebben we bijna geen fout gemaakt. Ik moet onze tegenstander wel krediet geven, voor rust hebben we alleen via Griezmann een grote kans gekregen. In de tweede helft hebben we ons spel aangepast. We verdienden te winnen omdat we daarna meer kansen hebben gehad."

Uitstekend PSV
De prestatie die PSV neer heeft gezet in Vicente Calderon, is uitstekend, vindt ook El Cholo. "PSV heeft een heel goede en grootse indruk gemaakt. Het is een strijdvaardig elftal, een team dat in staat is om volgens verschillende systemen te spelen en veel lengte in de ploeg heeft. Een speler als De Jong bijvoorbeeld, is ongelooflijk moeilijk te bespelen. Ook vind ik dat de mensen uit Eindhoven die naar het stadion zijn gekomen, een grote pluim verdienen. De sfeer was geweldig. Ik ben enorm blij en trots op mijn ploeg. Dat zag je ook wel aan mijn vreugdesprong, toen Juanfran de winnende penalty binnenschoot. Nu gaan we verder, op zoek naar nieuwe uitdagingen."

Laatst bijgewerkt : 16 mrt 2016 - 1:32