Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Energiedirect.nl is nieuwe shirtsponsor PSV

Energiedirect.nl is nieuwe shirtsponsor PSV

Concern en PSV sluiten contract af voor drie jaar

21 apr 2016 - Door: Ted Gijsel

Energiedirect.nl is de nieuwe shirtsponsor van PSV. Dat werd donderdagmiddag tijdens een persconferentie bekend. Energiedirect.nl en PSV zetten hun handtekening onder een contract dat beide partijen voor drie jaar aan elkaar verbindt. Met de deal is een jaarlijks sponsorbedrag van 6 miljoen gemoeid.

"Het is een bijzondere dag, een mooie dag en voor PSV een historische dag", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "We hebben namelijk heuglijk nieuws te melden: we hebben een nieuwe hoofd- en shirtsponsor gevonden." Daarop werd een groot spandoek onthuld, waarop het partnership werd getoond. De overeenkomst gaat in op 1 juli 2016. Sponsordirect.nl steekt ieder seizoen zes miljoen euro in PSV. "Maar dat bedrag kan door middel van prestatiebonussen oplopen tot zo'n zeven miljoen", aldus Gerbrands. Dat heeft volgens de algemeen directeur te maken met sportieve doelstellingen, zichtbaarheidsdoelstellingen en abonnementsdoelstellingen in het contract. "We rekenen ons niet rijk, maar ik heb zelf wel het idee dat we een deel van die bonussen gaan ophalen."

Erg trots
"We zijn erg trots op onze nieuwe hoofdsponsor", vervolgt Gerbrands. "Energiedirect.nl past bij onze visie. Wij zijn onderscheidend, prestatiegericht en we willen investeren en innoveren. Wij doen dat in de voetbalwereld, Energiedirect.nl in de wereld van energie. We zijn vanaf de eerste dag onder de indruk geraakt van hun aanpak en werkwijze."

Blij met PSV
Mark van Zon, commercieel directeur van energiedirect.nl, meldde namens Energiedirect.nl zeer blij te zijn met de overeenkomst. "We zijn superblij dat we de nieuwe hoofdsponsor kunnen zijn van PSV. Het is een enorme kans om Energiedirect.nl aan Nederland voor te stellen en kennis te laten maken met onze producten en diensten. Bovendien past PSV heel goed bij ons."

Philips is tevreden
Gerbrands gaf aan ook Philips op de hoogte te hebben gesteld van het sponsorschap. "Ik heb Hans de Jong, CEO van Philips Benelux, gesproken. Hij geeft aan dat Philips ontzettend blij is met deze deal. Blij omdat dit een solide basis is voor PSV, dat er een goede toekomst voor de club is weggelegd."

'Lekker direct'
Energiedirect.nl is een dochteronderneming van energieleverancier Essent, dat weer onderdeel is van het Duitse energieconcern RWE. Energiedirect.nl levert sinds 2002 goedkope energie (stroom en gas) in heel Nederland. Volgens de eigen website zijn er ongeveer 350.000 huishoudens klant bij Energiedirect.nl, dat als slogan 'Lekker direct' hanteert. Gemak voor de consument (onder andere via een online energie vergelijker) speelt een grote rol in de dienstverlening van het bedrijf. "We hebben drie kernwaarden: scherpe prijzen, no-nonsense en online dienstverlening. We zijn nu de nummer vier op de energiemarkt, maar we willen doorstoten naar de top-drie. Daar speelt dit hoofdsponsorschap een grote rol in."

Historie Philips
Met de nieuwe hoofdsponsor is officieel een definitief einde gekomen aan het 34-jarige tijdperk waarin Philips hoofdsponsor was. De naam Philips verdwijnt overigens niet helemaal van het shirt: de komende 10 seizoenen komt op de mouw de tekst 'Philips founder of PSV' te staan. Voor de mouwsponsoring sloten PSV en Philips vorig jaar een tienjarig contract af met een totale waarde van 22,5 miljoen euro (voorheen betaalde Philips PSV 8 miljoen euro per jaar). Daarmee is Philips de grootste co-sponsor van de eredivisie. Ook de naam 'Philips Stadion' is onderdeel van deze co-sponsorovereenkomst.

Achterkant shirt
Overigens is de rugzijde van het PSV-shirt nog beschikbaar voor een sponsor. Gerbrands gaf aan daar nog naar op zoek te zijn. "De achterkant is nog beschikbaar. Mocht die deal vallen, dan hebben we een megadeal. Dan halen we de maximale waarde uit het PSV-shirt."

Laatst bijgewerkt : 21 apr 2016 - 16:36