Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Toon Gerbrands blijft langer bij PSV

Toon Gerbrands blijft langer bij PSV

Algemeen directeur verlengt contract tot 2022

27 mei 2016 - Door: Ted Gijsel

PSV en Toon Gerbrands (58) hebben het tot 2018 lopende contract van de algemeen directeur omgezet in een contract tot 2022. Omdat de samenwerking beide partijen uitstekend bevalt en de Raad van Commissarissen van PSV veel belang hecht aan continu´teit van leiderschap, is gekozen voor een nieuwe overeenkomst.

Gerbrands maakte in 2014 na twaalf jaar AZ de overstap naar PSV. Na twee seizoenen kijkt de CEO tevreden terug en vol vertrouwen vooruit. "Ik werk bij PSV in een omgeving, waar een prestatiecultuur en een topsportklimaat heerst", zegt Gerbrands. "Er wordt elke dag gewerkt om deze noodzakelijk basis voor topsport te verstevigen. Op cruciale posities binnen de organisatie zijn de contracten verlengd. We gaan De Herdgang bij zowel de jeugd als de profs een impuls geven, PSV blijft in beweging. Voor mij zijn dit de belangrijkste redenen om akkoord te gaan met een contract tot 2022. Voor mij zelf betekent dit dat ik mijn commitment aan PSV afgeef. Ik ga mij met iedereen binnen de organisatie inzetten om ook de komende jaren prijzen te blijven winnen."

Commissaris tevreden
"Deze actie past binnen de visie van de RvC om het fundament van PSV voor de komende jaren te verstevigen", zegt president commissaris Jan Albers. "De contractverlengingen van hoofdcoach Phillip Cocu (2019) en technisch manager Marcel Brands (2020) zijn ook onderdeel van die gedachtegang. Net als de nieuwe afspraken met Philips en het aantrekken van energiedirect.nl als hoofdsponsor. Wij denken dat PSV onder bewind van Toon Gerbrands op de juiste manier het hoogste nastreeft."

Directie: drie personen
Verder is na een uitgebreide evaluatie besloten om de directie terug te brengen naar drie personen: Toon Gerbrands, Marcel Brands en Peter Fossen. De inschatting is dat dit leidt tot een hoger rendement en slagvaardigheid binnen de PSV-organisatie. Met name voor Peter Rovers betekent dit dat hij zich kan focussen op het behalen van commerciŰle resultaten.

Laatst bijgewerkt : 27 mei 2016 - 9:47