Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Kevin Strootman: 'Ik zou graag tegen PSV spelen'

Kevin Strootman: 'Ik zou graag tegen PSV spelen'

Oud-PSVíer richt blik op volgend seizoen

2 jun 2016 - Door: Ted Gijsel

Kevin Strootman is helemaal terug. Na een lange periode van blessureleed maakte hij in de eindfase van het seizoen in ItaliŽ zijn rentree voor zijn club AS Roma en ook in de oefeninterlands van Oranje tegen Ierland (1-1) en Polen (1-2 winst) kwam Strootman in actie. Na afloop van dei laatste interland sprak de Poolse journalist Emil Kamiński (@EKaminski84) speciaal voor De PSV Supporter met de oud-PSV'er.

Je bent weer terug bij het Nederlands Elftal. Hoe voelde het om weer op het veld te staan?
"Deze wedstrijden zijn heel belangrijk voor mij. Natuurlijk is spelen voor Oranje altijd speciaal, maar ik ben hongerig, ik wil wedstrijden spelen. Jammer genoeg is het reguliere seizoen voorbij, volgend seizoen wil ik laten zien dat ik er weer sta."

Tijdens EURO2016 heb je veel vrije tijd.
"Ja, en dat zit me niet lekker. We hebben gefaald in de kwalificatieronde. We moeten het vergeten en focussen op ons volgende doel: kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen in 2018."

Wie wordt je favoriet tijdens het EK?
"Voor mij zijn Duitsland, Spanje en Frankrijk de favorieten, maar misschien is er een ander land dat voor een verrassing kan zorgen."

AS Roma is derde geworden in de Serie A. Ben je daar tevreden mee?
"Roma heeft in de eerste helft van het seizoen niet goed gepresteerd. Naarmate de competitie vorderde, werden we sterker en eindigden we in de top-drie. Maar tevreden? Nee, zeker niet omdat de derde plaats geen rechtstreekse plaatsing betekent voor de Champions League. Als we het hoofdtoernooi willen halen, zullen we in de voorrondes een paar goede wedstrijden moeten spelen."

PSV won via een ongelooflijk scenario alsnog de titel. Hoe reageerde je toen je dat hoorde?
"Ik was verrast, maar vooral heel blij. PSV Is nog altijd belangrijk voor mij, ik ben blij dat ze ook komend seizoen in de Champions League uitkomen. Tegelijkertijd is het des te zuurder dat wij met Roma nog niet hetzelfde kunnen zeggen."

Denk je dat Roma en PSV elkaar gaan tegenkomen in de Champions League?
"Ik zou heel graag weer in het Philips Stadion spelen. Een krachtenmeting tussen AS Roma en PSV Ė waarom niet?"

Laatst bijgewerkt : 2 jun 2016 - 16:16