Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Een glazen oog met logo uit liefde voor de club

Een glazen oog met logo uit liefde voor de club

Bayern München-fans: vurige passie voor de blauw-roden

5 nov 2016 - Door: Ted Gijsel

Bayern München is een maat te groot voor PSV. En dat is geen schande. Der Rekordmeister is ook dit jaar weer favoriet voor het winnen van de Champions League, heeft een dijk van een begroting (een kleine 500 miljoen euro, tegenover 85 miljoen voor PSV) en heeft overal op de wereld supporters. De PSV Supporter zocht rondom het CL-tweeluik met de Duitsers contact met de FC Bayern München Fans Club en kwam in gesprek met drie opvallende FCB-fans."

Het meest in het oog springende verhaal, dat uitgebreid in het komende nummer van De PSV Supporter staat, is dat van de 33-jarige fan Ryan Gibson. Daarvoor moeten we wel helemaal naar het Amerikaanse Charlotte (North Carolina). Ryan, naar eigen zeggen al sinds zijn geboorte fan van Bayern, heeft een turbulente fase achter de rug: hij genas van oogkanker (oculair melanoom). "In mei van dit jaar ben ik geopereerd aan mijn rechteroog. Er was voor mij maar één optie: een oogprothese met FC Bayern München-logo. Gelukkig gaf de club toestemming voor het gebruik van het logo."

Altijd achter Bayern
Sindsdien staat Ryan bekend als 'Bayern Ryan'. Zijn verhaal werd een mediahype en zijn oog werd meer dan 100 miljoen keer gezien op social media. Ook Tanveer Shahi (20, van Indiase afkomst) is fanatiek FCB-supporter, net als de Bulgaarse fan Angel Pandarev (onderste foto). "Ik ben Bayern München-fan sinds 2000. Fan zijn betekent voor mij achter het team te staan. Ik hou van Bayern München en steun mijn team altijd, ook als we verliezen. Vanwege mijn werk in Bulgarije kan ik geen wedstrijden bezoeken, maar ik kijk alles op tv. Ik mis geen seconde. De mensen om me heen weten dat ik nooit een wedstrijd oversla, ze zijn er aan gewend", lacht hij.

Lees meer in het komende nummer van De PSVB Supporter! Daarin vertellen Ryan, Angel en Tanveer onder andere waarom ze Bayern München de beste club van de wereld vinden, hoe ze over Arjen Robben denken en wat zij zien als de sterktes en zwaktes van PSV.

Laatst bijgewerkt : 5 nov 2016 - 7:39