PSV rekent af met trauma's

Pereiro benut strafschop, De Jong trefzeker

26 nov 2016 - Door: Stijn Slaats

Met de broers De jong in de basis start PSV aan het duel tegen ADO Den Haag. De Hagenezen worden dit seizoen getraind door ex-PSV'er Zeljko Petrovic. Na twee opeenvolgende gelijke spelen in de Eredivisie moeten de Eindhovenaren vanavond winnen om in het spoor van Feyenoord en Ajax te blijven.

Het eerste gevaar wordt gesticht door Santiago Arias die met een lange bal Luuk de Jong bedient. De spits glijdt weg en ADO-doelman Setkus kan de bal gemakkelijk oprapen. Vervolgens vliegt een poging van Zinchenko over de kruising. Na elf minuten wordt Gastón Pereiro in de mangel genomen en geeft scheidsrechter Kuipers een strafschop aan PSV. De Uruguayaan ontfermt zich zelf over de bal en schuift de bal beheerst binnen: 1-0. De strafschopvloek lijkt gebroken. De Eindhovenaren drukken vervolgens niet echt door. Kastaneer is een paar keer dreigend namens ADO Den Haag zonder Zoet in de problemen te brengen. Santiago Arias kan de score verdubbelen als hij zich met een kapbeweging in stelling brengt. Schuin voor het doel kan de Colombiaan aanleggen maar zijn inzet zeilt over de lat. Van de combinatie Arias-Pereiro gaat de meeste dreiging uit in de eerste helft, al manifesteert Oleksandr Zinchenko zichzelf als hij met een leep balletje Bart Ramselaar vrij voor Setkus brengt. De kopbal van Ramselaar eindigt echter op het dak van het doel.

Opluchting als De Jong scoort
Na vijf minuten in de tweede helft springen de fans op 'Oost' weer voor Luuk de Jong. De captain heeft namelijk net vallende de 2-0 binnen gekopt uit een corner. De supporters kunnen blijven springen want nog geen vijf minuten later tekent De Jong voor zijn tweede treffer en PSV's derde. Zinchenko strooit een subtiel passje het strafschopgebied in en De Jong wipt de bal met zijn linkervoet over Setkus in de verre hoek. Het lijkt op het verhaal van de ketchupfles: je schudt en er komt lange tijd niets en opeens komt alles eruit. De bal is nauwelijks weer in het spel als Zoet een penalty veroorzaakt, benut door Beugelsdijk. Na zeventig minuten roept het hele stadion om nóg een strafschop voor de thuisclub als Ebuehi de bal op de doellijn tegen zijn arm krijgt na een volley van de ingevallen Narsingh. Kuipers vindt twee strafschoppen op één avond voldoende en gebaart: doorspelen. PSV komt goed weg als Mike Havenaar boven de Eindhovense defensie uittorent en op de binnenkant van de paal kopt. De bal eindigt veilig, net voor de doellijn, in de handen van Jeroen Zoet. PSV gaat op zoek naar een vierde treffer, terwijl ADO zich ook niet verstopt. De score verandert echter niet meer. Voor het eerst dit seizoen scoort PSV drie keer in eigen huis en belangrijker, het sluit weer aan bij Feyenoord en Ajax.

Laatst bijgewerkt : 26 nov 2016 - 22:07