Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Cocu blikt tevreden terug op topper

Cocu blikt tevreden terug op topper

23 apr 2017 - Door: Peter Visser & Peter Vos
Phillip Cocu

In het persgesprek na afloop van de spannende, maar rommelig verlopen wedstrijd tussen PSV en Ajax kijkt Cocu tevreden terug. Uiteraard is collega Peter Bosz teleurgesteld.

Door Peter Vos


"Vooraf wisten we dat we m๓esten winnen,"mijmert de coach van Ajax, "dat hebben we niet gedaan; we kwamen te kort om de wedstrijd naar ons toe te trekken. De eerste helft was sowieso slecht, we moesten teveel achter de bal aanlopen waardoor we veel energie kwijt waren. Dat ging in de tweede helft stukken beter. Jammer dat David Nerez niet scherp was bij zijn grote kans, waarbij hij Jeroen Zoet omspeelde. Ook andere spelers kregen een paar kansjes, maar steeds was de eindpass niet zuiver. Dit zal anders moeten in de halve finales van de Europa League."

Onverzettelijkheid
Trainer Phillip Cocu heeft meer waardering voor zijn spelers. "De eerste helft speelden we uitstekend: we lieten Ajax niet in hun favoriete spel komen. Zoals vaker beslissen standaard situaties topwedstrijden en ook dit keer was dit zo met een prachtige vrije trap van Jurgen Locadia. Na ruim een uur werd het van onze kant minder doordat de manier van spelen veel kracht kostte. Ook was het jammer dat we niet van de ruimte profiteerden. Aan de andere kant: de onverzettelijkheid in de eindfase van veel spelers was mooi om te zien. Het elftal wilde echt de winst over de streep trekken en ging daar vol voor. In andere wedstrijden hebben we dit nagelaten en dat heeft ons kostbare punten gekost, die wellicht ons het kampioenschap hadden kunnen brengen."

Laatst bijgewerkt : 28 apr 2017 - 11:29