Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Musical 'Geheimen van De Herdgang' geannuleerd

Musical 'Geheimen van De Herdgang' geannuleerd

10 mei 2017 - Door: DvG

Met verbijstering hebben PSV en de Supportersvereniging PSV gisteren het bericht ontvangen dat de musical "Geheimen van De Herdgang", een voorstelling over de clubiconen Harry van Raaij en Harry van Kemenade, niet doorgaat. Het spektakel zou in het weekeinde van 1 september in het Philips Stadion worden opgevoerd. Degenen die reeds een kaartje hebben gekocht krijgen hun geld terug. "Een zeer onaangename verrassing", reageert algemeen directeur Toon Gerbrands.

Pijnlijk
Het Nieuwe Theater, dat de productie zou gaan opvoeren, meldde zich gisteren met de nare mededeling bij de directie van PSV. "De productiekosten zijn vele malen hoger gebleken dan oorspronkelijk was aangekondigd, waardoor liefst zestig procent van de begroting niet gedekt is. Dat risico vinden ze te groot", zegt Gerbrands. "We praten over een tekort van enkele tonnen, een enorm bedrag. We hebben tot gisteren nooit een signaal gehad dat dit scenario tot de mogelijkheden behoorde. Het is erg pijnlijk, zeker ook voor Harry van Raaij en de familie Van Kemenade. We zijn als PSV-familie allemaal enthousiast geraakt door de bevlogenheid van de makers. Hoewel wij niet de initiatiefnemers waren, hebben we het samen met de supportersvereniging, de familie van Kemenade en Harry van Raaij heel graag de benodigde steun gegeven."

Niet op orde
PSV kan niet anders dan concluderen dat de producenten hun zaken niet goed op orde hebben gehad. "Er valt ons niets te verwijten. We hebben ons stadion gratis ter beschikking gesteld, vele gesprekken met de producenten gevoerd en op organisatorisch gebied allerlei hand- en spandiensten verleend. Daarnaast stonden wij en de supportersvereniging garant voor een gedeelte van de kosten", aldus Gerbrands.

Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging, baalt ook van de ontstane situatie. "Dit zou een prachtig en volledig terecht eerbetoon aan twee clubiconen worden", zegt Timmermans. "Als het dan om deze reden niet doorgaat is het dat erg vervelend. Het is ons als een voldongen feit medegedeeld, er is geen plan B mogelijk. Dat maakt het nog wranger."

Retourbetaling
De bezoekers ontvangen het volledig aankoopbedrag van de toegangskaart(en) retour. Indien de bestelling online is geplaatst via psv.nl/tickets, ontvangt men het geld automatisch retour. Indien er bij het loket van PSV kaartverkoop in het Philips stadion is gekocht, dan kan men zich daar melden. Alle geregistreerde kopers ontvangen vandaag nog een mail.

Laatst bijgewerkt : 11 mei 2017 - 10:52