Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Phillip Cocu: 'Het wordt nu een hels karwei'

Phillip Cocu: 'Het wordt nu een hels karwei'

Coach Osijek hoopt op nieuwe stunt in KroatiŽ

27 jul 2017 - Door: Ted Gijsel

PSV-coach Phillip Cocu was scherp in zijn oordeel over de wedstrijd die zijn elftal tegen NK Osijek op de mat legde. "Ik miste de overtuiging, het lef in deze wedstrijd. We speelden veel teveel breed, zetten geen druk en speelden de bal te snel in. Je kunt wel spreken van een valse start, ja." Cocu's collega Zoran Zekic was uiteraard wťl tevreden. "We hebben nu echt iets te winnen."

"Ik miste overtuiging", aldus Cocu. "Overtuiging tegen deze defensieve tegenstander lef te tonen en van achteruit een twee-tegen-ťťnsituatie uit te spelen. Dat verraste me, want we hadden iets anders afgesproken. We wilden heel agressief beginnen, meteen pressie spelen. Maar het lef en de durf was er niet, zeker niet bij de twee centrale verdedigers. DŠŠr begint het in zo'n wedstrijd, als je iets wilt creŽren. Dat was ook vorig seizoen een punt van aandacht. In de voorbereiding vond ik dat je kon zien dat dat beter was, maar in deze eerste officiŽle wedstrijd heb ik het niet teruggezien."

Hels karwei
"De eerste helft was vťťl te voorzichtig", vervolgde Cocu. "We hanteerden een veel te laag tempo, speelden teveel balletjes breed, zetten geen druk en speelden de bal te snel in. De opdracht was juist om de provocatie te zoeken, de tegenstander uit te lokken en dŠn pas de bal in te spelen. En je ziet het altijd in dit soort wedstrijden: een tegenstander die uit speelt, blijft loeren op ťťn kans. Die kregen ze, ingeleid door de te korte terugspeelbal van Schwaab en vervolgens geven we uit een corner veel te gemakkelijk een penalty weg. Je kunt wel spreken van een valse start, het wordt een hels karwei om dit volgende week recht te trekken."

Zekic: 'We speelden goed'
NK Osijek-coach Zoran Zekic reageerde kalm, maar was vanzelfsprekend uiterst tevreden. "Simpel: we kwamen hier met veel ontzag. PSV heeft zů veel goede spelers, velen van ons spelen voor het in ons leven tegen zo'n sterke tegenstander met zo'n rijke historie, ongelooflijk. Ons kende hier in Nederland niemand, dat weet ik zeker. Toch wonnen we. We speelden erg goed. In het begin waren we wat nerveus in de passing, daarna werden we beter. We hebben een jong team, maar we speelden zoals we wilden."

Feest in KroatiŽ
Over de wedstrijd van volgende week was Zekiś kort. "PSV heeft veel goede spelers, maar is zeker nog niet in topvorm. Wij hebben na dit resultaat echt iets te winnen. Volgende week verwacht ik een wedstrijd als vandaag. We gaan niet blind aanvallen, maar we gaan wťl ons best doen. Ik verwacht een feestje in Osijek, volgende week."

Karakteristieken

Scheidsrechter

  • Andrew Dallas

Laatst bijgewerkt : 27 jul 2017 - 21:43