Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Phillip Cocu: 'Wedstrijd in kwartier beslist'

Phillip Cocu: 'Wedstrijd in kwartier beslist'

PSV-coach baalt van ‘elftal met twee gezichten’

30 sep 2017 - Door: Ted Gijsel

PSV-trainer Phillip Cocu was duidelijk in zijn oordeel over PSV-Willem II: het was een wedstrijd waarin zijn team lang niet de volle negentig minuten naar vermogen presteerde en daar baalde de PSV-trainer van. "Jammer dat we weer twee gezichten hebben laten zien.

"Wij deden in de eerste helft niet wat we moesten doen", evalueerde Cocu. "Tenminste: we deden een aantal dingen niet goed, waardoor we veel te weinig mogelijkheden creëerden. Dan lijd je heel veel balverlies, ik denk dat we de bal wel dertig keer verloren in de eerste helft. Dat betekent dat je heel veel moet omschakelen. Bovendien speelden we te traag, we gingen stilstaan en staan kijken. Ook de voorste vier hielden zich niet aan hun afspraken. We hadden om diepgang gevraagd, maar dat gebeurde veel te weinig. De paar keer dat we wel dat wél deden, leverde dat meteen mogelijkheden op. Kortom: de eerste helft was ondermaats."

In kwartier beslist
"Na rust hebben we het snel rechtgezet", vervolgde de PSV-coach. "We zijn iets anders druk gaan zetten, de aanvallers zijn gaan doordekken op de backs en ook bij ons achterin dekten Isimat en Schwaab veel feller door op de aanvallers van Willem II. Op die manier hebben we veel ballen veroverd. Het tempo ging omhoog, de passing was beter, net als de beweging zonder bal. We hebben een prima tweede helft gespeeld, die we in een kwartier beslissen. Jammer dat we in deze wedstrijd weer twee gezichten hebben laten zien. De intentie is er wel altijd, maar het komt er nog niet de hele wedstrijd uit. Toch sluiten we met een goed gevoel dit blok van wedstrijden af, ik denk dat de spelers met een goed gevoel naar hun interlands kunnen."

Grote kansen
Willem II-coach Erwin van de Looi had dezelfde wedstrijd met twee gezichten gezien. "Ik denk dat veel mensen die de uitslag zien, denken: 'Een logisch resultaat'. Maar de mensen die de wedstrijd hebben gezien, zullen daar anders over denken. Ik heb in de eerste helft en prima Willem II gezien, waarin we het plan uitvoerden zoals we wilden: met kleine ruimtes, op de juiste momenten druk zetten en voetballen als het kan. De kans van Ben (Rienstra, red.) was een honderd procent kans en ook Fran Sol had meer daadkracht kunnen tonen. Wil je hier een resultaat halen, dan moet je je kansen benutten."

'Er moeten dingen veranderen'
Over de tweede helft was Van de Looi ronduit teleurgesteld. "Je weet dat er een reactie van PSV gaat komen, dat is logisch. Maar wij maken een ongelukkige fout, door pech komt de bal bij Lozano en dan is het kassa. Dat mag niet gebeuren, maar het kán wel gebeuren. De tien minuten daarna doen mij pijn. Daarin geven we de wedstrijd helemaal weg en vergeet je daardoor de hele eerste helft. Dat de scheidsrechter ook nog een penalty geeft, kan er ook nog wel bij. Al had hij wel in de gaten dat het geen goede beslissing was, want daarna kregen wij veel ballen mee. De teleurstelling overheerst, we zullen de dingen die we in de tweede helft hebben laten zien, moeten veranderen, anders komen we onderin niet weg."

Laatst bijgewerkt : 30 sep 2017 - 22:34