Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Interessant voetbalgevecht tussen twee vakmensen

Interessant voetbalgevecht tussen twee vakmensen

Spectaculair debuut Gertjan Verbeek voor FC Twente

5 nov 2017 - Door: Peter Visser
Phillip Cocu

Gertjan Verbeek is na zijn eerste competitiewedstrijd met FC Twente realistisch over het verloop van het duel. "Ik kan leven met dit resultaat en ben tevreden over het spel en de veerkracht van mijn team. Phillip Cocu is wat minder tevreden; "Blij met het resultaat, alleen ging er veel mis in de opbouw van het PSV spel."

Door Peter Vos


Naast een prachtig duel voor de neutrale toeschouwer was het ook een schaakstuk tussen twee voetbalmeesters, die elkaars team goed hadden doorgelicht. In de week voorbereiding, die Verbeek met zijn team had, heeft hij een paar tactische wijzigingen doorgevoerd om de aanvallen van PSV te doen smoren. Verbeek: " Wij speelden mandekking vanuit de zone, waardoor dat de opbouw verstoord werd. Ook lieten we een man achterin vrij om bij balverlies van de Eindhovenaren snel om te schakelen. Phillip heeft hier goed op geanticipeerd. PSV bleef de vrije man vinden en in de tweede helft was het zeker in het eerste kwartier overleven. Daarna ontstond een interessant gevecht waarbij wij onder de druk uitkwamen en ook telkens wisten te scoren. Bij het aanbreken van de negentigste minuut leek een kleine verrassing dichtbij, helaas maakte Stefan Thesker in blessuretijd een eigen goal. Een gelijkspel was misschien verdiend, maar het spel en de veerkracht stemmen mij tevreden. Als dit de norm is voor de rest van het seizoen bij FC Twente, dan komt het helemaal goed!"

Cocu was ook verbaasd over de veerkracht van de Tukkers. "Uiteindelijk was de winst inderdaad enigszins gelukkig dankzij het eigen doelpunt. Aan de andere kant zijn we tot en met die goal vol voor de winst blijven knokken en dan dwing je ook zo'n eigen doelpunt af. In de eerste helft waren we slordig en speelden we Twente in de kaart met onze keuzes in de passing. Veel te vaak werd het drukke centrum gezocht en daar wist FC Twente wel raad mee. De tweede helft was ondanks de tegengoals een stuk beter en werd het een open wedstrijd. Met Luuk de Jong in een positieve hoofdrol, waarbij zijn doelpunt een persoonlijke ontlading gaf, maar ook bij de selectie en het publiek. Daarboven op kwam de opsteker van het puntenverlies bij Ajax en Feyenoord, waardoor deze bevochten overwinning een enorme mentale opsteker geeft!"

---wedstrijdverslag volgt---

Laatst bijgewerkt : 5 nov 2017 - 19:47