Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "De teamgeest én het collectief zijn onmisbaar geweest voor het kampioenschap"

"De teamgeest én het collectief zijn onmisbaar geweest voor het kampioenschap"

Persconferentie PSV - Ajax

15 apr 2018 - Door: Peter Visser

Het is nog hard in de wang knijpen na de ultieme topper in tientallen jaren. PSV Eindhoven is ten koste van Ajax Amsterdam kampioen van Nederland geworden met een klinkende 3-0 thuis overwinning. Trainer Phillip Cocu had na veel feest en douches toch nog even tijd voor een nuchtere analyse tijdens de persconferentie.

Door Peter Vos


Cocu: "Je kunt zeggen dat we met angst en beven naar deze topper hebben toegeleefd; maar vandaag hebben we ons ware gezicht laten zien. Dit hebben we in Amsterdam niet weten te brengen, maar nu kozen we het offensief met Gastón Pereiro in de basis, twee echte buitenspelers met Steven Bergwijn en Hirving Lozano én Luuk de Jong in de spits. Deze aanvallende opstelling was ook duidelijk een signaal naar Ajax, we gaan niet schaken maar vol voor de winst!

De openingsfase was rommelig, maar na tien minuten namen we het heft in handen. Heel belangrijk is de rol van het publiek geweest. Het continu aanmoedigen van de fans heeft het team enorme ondersteuning gegeven. Daarnaast imponeerde de geluidsgolven van de tribunes ook een tegenstander als Ajax.

De twee goals in de eerste helft deden Ajax wankelen, maar met de derde goal van Bergwijn wisten we het zeker: deze wedstrijd én dus het kampioenschap hebben we in de knip! Het was een heel bijzonder moment: thuis kampioen worden tegen notabene je directe concurrent. Onvergetelijk!
Als de titel binnen is, ga je terugblikken hoe het is gelukt. Dit seizoen hebben we de juiste teamspirit ontwikkeld, zonder echt één leider te hebben. Een aantal jongens hebben binnen de groep hun verantwoordelijkheid opgepakt, die van ze verwacht werd. Het collectief én deze teamgeest is onmisbaar geweest voor dit succes. Één van die leiders is Jeroen Zoet. Naast dat hij als keeper veel punten heeft gepakt voor de ploeg, is hij ook een leider in de kleedkamer. De wissel met Eloy Room, was deels een publiekswissel, maar Zoet had ook liesklachten."

Op de vraag of deze titel de meest moeilijke was voor Cocu is de trainer duidelijk: "Élke titel is even moeilijk geweest. Je moet voor het kampioenschap tot op de bodem gaan. Voor mij is er dan ook geen onderscheid tussen mijn eerste titel als trainer voor PSV en deze." Cocu gaat wél heel hard genieten van het kampioenschap. Eerst vandaag en later uitgebreid morgen in de stad Eindhoven vanaf het Stadhuisplein.

Laatst bijgewerkt : 15 apr 2018 - 20:46