Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "Plaatsing voor groepsfase Champions League ontzettend belangrijk voor PSV én Nederland"

"Plaatsing voor groepsfase Champions League ontzettend belangrijk voor PSV én Nederland"

Persconferentie PSV – Bate Borisov

30 aug 2018 - Door: Peter Vos

Tijdens de persconferentie was er een heel kort en een heel lang verhaal. Trainer Aleksei Baga had vijf zinnen nodig voor zijn analyse, terwijl Mark van Bommel uitvoerig sprak over de status van PSV na de eclatante 3-0 overwinning op Bate Borisov
Door Peter Vos


Opvallend genoeg is Baga verre van negatief over het verlies van zijn team. "Ik heb geen spijtig gevoel over het verloop van de wedstrijd. We hebben vanaf het begin gespeeld om de achterstand weg te poetsen, maar dat is niet gelukt. Er ontwikkelde zich een fantastische wedstrijd, die voor PSV goed uitpakte. Het vertoonde spel was qua niveau behoorlijk van onze zijde en op dit prachtige podium van de Champions League kan ik ondanks de nederlaag tevreden zijn over het team. Het was een eer om deze voorronde tegen PSV te spelen in Europees verband."

Van Bommel is helemaal tevreden. Naast de winst zag hij uitstekende fases qua voetbalspel in de wedstrijd. "Onze manier van spelen werd ook door het stadion gewaardeerd; een wisselwerking, die resulteerde in een ruime overwinning op Bate Borisov. De plaatsing voor de groepsfase is erg belangrijk voor PSV, maar ook voor het hele Nederlandse voetbal. Doordat ook Ajax zich nu plaatst, verzamelt ons land veel punten voor de komende vijf jaar aan Champions League voetbal. Of we er nu zijn qua herstel van niveau in Nederland? Het is een mooi moment, maar we kunnen het verschil nog lang niet dichten als je kijkt naar de grote voetballanden. Daar zit zoveel opgebouwde voorsprong, niet in de laatste plaats door de enorm gegroeide budgetten daar. Wel zijn we bij PSV alweer een aantal jaar bezig om het verschil met deze landen zo klein mogelijk te houden. Zo trainen wij de jeugd structureel op fysieke en mentale weerbaarheid.

De trainer pikt Luuk de Jong uit het team om nog eens te benadrukken hoe belangrijk de aanvoerder is. "De Jong is ontzettend belangrijk in dit team, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Ook het doelpunt wat hij maakte is van grote klasse. Het is niet makkelijk om zo met het hoofd te scoren!"

In de euforie beseft Van Bommel dat PSV er nog niet is: "Het verschil met bijvoorbeeld de wedstrijd tegen PEC Zwolle is groot. Daar speelden we ook fases effectief voetbal, maar dat was en stuk minder zichtbaar als vanavond. Wél hebben we spelers, die altijd een goal kunnen maken in onze aanval, met veel snelheid en een goede individuele actie voorin. Dat maakt ons, ook als we minder spelen, uiterst gevaarlijk.

Toch zal er in de komende dagen nog naar versterking worden gezocht." De trainer geeft openlijk toe heel graag Aziz Behich van Bursaspor nog voor de transfer deadline in te lijven. "Ook zou er zomaar een bod kunnen komen op Hirving Lozano. Gelukkig is de situatie nu zo dat we daar NEE op kunnen zeggen."

Laatst bijgewerkt : 30 aug 2018 - 12:39