Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "Details bepalen de wedstrijd"

"Details bepalen de wedstrijd"

Persconferentie PSV Eindhoven – FC Internationale Milano

4 okt 2018 - Door: Peter Vos

Terwijl Inter na de 2-1 winst op PSV op koers ligt voor overwintering in de Champions League, kan PSV zelf al te grote ambities weer opbergen. Trainer Mark van Bommel blijft strijdbaar op de persconferentie na afloop van de verliespartij. "Het wordt moeilijk, maar het blijft mogelijk om ons te plaatsen voor de knock out fase."
Door Peter Vos


De ervaren coach Luciano Spaletti blijft voorzicht als hij zich mag uitlaten over de wedstrijd. "Op zich hebben we een prima duel gespeeld, waarin we met name het spel van PSV veelvuldig verstoord hebben. Toch hebben we ook in dit duel regelmatig verkeerde keuzes gemaakt." Wellicht doelde de trainer op de wilde actie van keeper Samir Handanovic, waar hij ver buiten de zestien de bal met zijn hand wegveegde voor de voeten van Steven Bergwijn. "Qua mentaliteit en fysieke kracht hebben we gefocust en opgebouwd voor deze uitwedstrijd en dat is er goed uit gekomen. Met name Mauro Icardi speelde op dat gebied een zeer sterke wedstrijd. Hij is dodelijk efficiënt met zijn aanvallende acties geweest. Door de uitoverwinning zijn we op de goede weg om door te gaan in de Champions League."

Van Bommel was duidelijk nog gepikeerd over het verloop van de wedstrijd. "De details bepaalden het duel vandaag. Op zich speelden we een goede wedstrijd, maar we hebben vandaag geen geluk gehad. Bij een 1-0 stand had keeper Handanovic rood móeten krijgen en later bij de 1-1 stonden na het schot van afstand van Matias Vecino twee spelers buitenspel. Onze keeper Jeroen Zoet heeft prima reddingen verricht, maar was bij beide doelpunten ongeluk met zijn keuzes. Zijn bijdrage heeft echter niet bepaald of we vandaag zouden winnen of verliezen."

Als hij naar het verdere verloop van de groepsfase kijkt, begint de trainer van PSV al te evalueren. "De teams in groep B zitten qua kwaliteit dicht bij elkaar. Het is mooi om te zien dat wij ons wel degelijk kunnen meten met Inter. Zoals ik al eerder zei bepalen dan de details, wie wedstrijden winnen en wie niet. Ook in Barcelona konden we lang mee tot aan de slotfase. We hebben nu 2 van de 6 topwedstrijden gespeeld en gaan het maximale proberen te halen uit de resterende duels!"

Laatst bijgewerkt : 4 okt 2018 - 0:08