Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Van Bommel: 'Geduld gehad en doorgegaan'

Van Bommel: 'Geduld gehad en doorgegaan'

PSV-trainer uiteindelijk tevreden met vertoonde spel

6 okt 2018 - Door: Ted Gijsel

Na een moeizaam begin won PSV zaterdagavond vrij eenvoudig van VVV Venlo. Trainer Mark van Bommel zag zijn team in een te laag tempo starten, maar halverwege de tweede helft alsnog de teugels in handen nemen.

"We begonnen heel moeilijk", stelde Van Bommel. "Te langzaam. Zelfs de ingooien duurden te lang. We moesten in de versnelling komen, zeker na een Europese wedstrijd moet je zorgen dat je snel blijft spelen. Dat hebben we na verloop van tijd gedaan, halverwege de eerste helft zijn we beter in de wedstrijd gekomen en hebben we de nodige kansen gehad. En: we hadden het geluk dat Seuntjens die bal er niet in schiet, anders hadden we een heel moeilijke avond gekregen. De eerste goal viel na een mooie aanval, ik hoorde dat voorafgaand aan die goal alle spelers de bal hebben geraakt. Dat is een mooie statistiek."

Blijven gaan
In de tweede helft bleef PSV het spel dicteren. Ook was duidelijk dat de ploeg hongerig was naar meer goals. "We bleven in de tweede helft hetzelfde doen, waardoor we er nog drie goals bij maken. In de rust heb ik de spelers gezegd dat we geduld moesten hebben, de bal moesten laten gaan, passen in plaats van dribbelen. En: de jongens die goed kunnen dribbelen, moesten het doen. Op die manier maakten we de ruimtes groter en maak je de tweede, derde en vierde goal. Natuurlijk, blijven doorvoetballen is zwaar, vooral na zo veel wedstrijden in korte tijd. Maar we dóen het wel. Dit is ons idee van voetballen."

Terechte nederlaag
VVV-trainer Maurice Steijn was in zijn analyse realistisch. "Uiteraard is de overwinning van PSV dik verdiend. Je komt hier naartoe met een bepaald plan, waarin alles moet meezitten. Zo hoopten we dat de koploper in de derde wedstrijd in zeven dagen zou denken: dit lukt ons wel even. We wilden de eerste helft goed doorkomen en de kans die we zouden krijgen, binnenschieten. Dat liep niet goed, we waren blij dat we met 1-0 de rust ingingen. Met die stand houd je nog hoop: één uitval hoeft maar goed te vallen. Maar net op het moment dat we een spits inbrachten, maakt PSV de 2-0 en is de wedstrijd gespeeld. 4-0 is een terechte uitslag, ook als je het aantal kansen en doelpogingen bekijkt. We moesten vandaag hopen dat we boven onszelf konden uitstijgen, maar dat lukte niet. Al met als is dit een terechte nederlaag."

Laatst bijgewerkt : 6 okt 2018 - 22:39