Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Van Bommel: 'Complimenten voor De Graafschap'

Van Bommel: 'Complimenten voor De Graafschap'

PSV-trainer opgelucht na late treffers

10 nov 2018 - Door: Ted Gijsel

Mark van Bommel was gematigd tevreden over de prestatie van zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. De PSV-trainer zag zijn team worstelen met het opportunistische voetbal van de Superboeren en was opgelucht dat zijn team de wedstrijd in het laatste kwartier besliste.

"De eerste helft vond ik van onze kant niet goed. Wat De Graafschap goed deed, was proberen op te bouwen. Wij lieten het veld heel groot, waardoor zij er onderuit kwamen. Dan krijg je die bal op de kruising; typisch zo'n moment waarop De Graafschap in de wedstrijd komt. We moesten de 2-1 voorsprong echt verdedigen tot aan de rust. Dat klinkt gek als je voorstaat, maar het was echt belangrijk. In de tweede helft hebben we het beter gedaan: we hebben de wedstrijd gecontroleerd en konden zelfs nog uitlopen naar grotere uitslag. Al met al moeten we tevreden zijn - Ún een compliment geven aan De graafschap."

Mooi compliment
De Graafschap-trainer Henk de Jong dankt Van Bommel voor zijn sympathieke woorden. "Dank voor de complimenten, heel mooi. Zo hoort het ook, maar lang niet iedereen doet het. We hebben geprobeerd om er een echte wedstrijd van te maken, door te proberen te voetballen. Ik heb net even met Jeroen Zoet nagepraat over de wedstrijd. Hij gaf ook aan dat zij het in de eerste helft echt moeilijk hadden. Dat is een mooi compliment voor ons."

Dik verdiend
"De tweede helft kostte ons veel energie", vervolgde De Jong. "Vooral doordat we met drie controleurs speelden. Het was jammer dat we moesten wisselen, want vooral El Jebli deed het uitstekend. Het is een dik verdiende overwinning voor PSV", besloot de sympathieke trainer, die Van Bommel ook een persoonlijke pluim toebedeelde. "Mark, gefeliciteerd met je record", refereerde hij aan het feit dat Van Bommel al zijn twaalf eerste eredivisiewedstrijden won en daarmee de best debuterende hoofdcoach in de eredivisie is. "Ik had het graag van je afgepakt. Gefeliciteerd jongen, je doet het heel aardig als trainer."

Laatst bijgewerkt : 10 nov 2018 - 22:33