Feyenoord beëindigt zegereeks PSV

Bergwijn brengt spanning terug

2 dec 2018 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Bergwijn

Feyenoord heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van PSV.Na dertien zeges op rij verloor de fletse landskampioen met 2-1 in de kolkende Kuip.

De Brabanders kwamen er in de eerste helft totaal niet aan te pas.Feyenoord, dat zonder Van Persie en Botteghin aan de aftrap verscheen,was PSV op alle fronten de baas,vooral op felheid.

Nadat St.Juste en Berghuis al grote kansen hadden gemist,opende Jorgensen na een klein half uur de score.Na een vlotte counter schoot de Deen prachtig raak via de binnenkant van de paal.Vijf minuten later liet de treuzelende De Jong zich aftroeven door St.Juste en knalde Larsson de 2-0 binnen.

Jorgensen miste daarna nog een goede kans op de 3-0 en moest kort voor de rust het veld met een hamstringblessure verlaten.Bij PSV werd alleen Lozano in de eerste helft een keer gevaarlijk.

PSV zocht na rust meer de aanval,maar had moeite om kansen te creëren.Na ruim een uur viel ook Clasie geblesseerd uit en tien minuten later bracht Bergwijn de spanning terug.Hij liep Malacia voorbij en passeerde Bijlow.

Even later miste Bergwijn een flinke kans op de 2-2.Lozano ging nog wel voor de rebound,maar werd gehinderd door een uit het publiek gegooide bal.Ondanks enkele kansjes voor PSV hield Feyenoord in de slotfase vrij probleemloos stand.