Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Mark van Bommel tevreden met punt tegen Inter

Mark van Bommel tevreden met punt tegen Inter

Inter-trainer Spalletti: ‘Dit spijt ons’

12 dec 2018 - Door: Ted Gijsel

Mark van Bommel heeft genoten van PSV, dat in de laatste groepswedstrijd in de Champions League een punt pakte in San Siro (1-1). Dat zijn team zich kan meten met de grootste Europese teams, doet hem deugd. "We hebben een aardige Champions League-campagne gespeeld."

"Ik denk dat wij een aardige wedstrijd gespeeld hebben", trapte Van Bommel zijn nabeschouwing af. "We hebben in San Siro met lef en durf gespeeld. Dat we slechts twee punten hebben behaald, is niet onlogisch. Je moet realistisch zijn in deze poule: Waren we doorgegaan, dan hadden we een superprestatie geleverd."

Twee punten beter dan een
Van Bommel blikt tevreden terug op de Champions League-campagne, ook al neemt PSV met slechts twee punten afscheid van het Europese toneel. "Ik begin er vaker over: het moment in de tweede groepswedstrijd, thuis tegen Inter, toen de keeper een rode kaart had moeten krijgen. Het is geen excuus: maar als dat anders was gelopen, hadden we die wedstrijd wellicht gewonnen en misschien tot laatste groepswedstrijd mee kunnen doen. Maar goed: twee punten is nog altijd beter dan een."

Progressie geboekt
De PSV-trainer gaf aan dat zijn spelers in een heel zware poule toch progressie hebben geboekt. "Van deze wedstrijden leren we ontzettend veel. We speelden hier op een manier waar ik van hou: met lef, vechten tot het einde en er alles aan doen om een resultaat over de streep te trekken. Helaas scoren zij twintig minuten voor tijd. We hadden alsnog kunnen winnen, maar dat hebben we niet gedaan. En als je ziet hoe we deze campagne gestart zijn in Borisov, en de manier waarop we daar gespeeld hebben, afzet tegen nu: dan ziet dat er echt goed uit."

Goed meegespeeld
In zijn evaluatie met de spelers zal Van Bommel daar dan ook de nadruk op leggen. "We hebben een aardige campagne gespeeld, laten zien dat we kunnen meespelen met de grote clubs. Alleen het resultaat over de streep trekken lukt ons niet. Maar dat is niet onlogisch, gezien de teams waartegen we speelden."

Moeilijke wedstrijd
Inter-coach Luciano Spalletti bood zijn excuses aan voor de 1-1. "Het spijt ons erg dat we dit resultaat hebben behaald. We hadden deze wedstrijd veel beter moeten managen. Zo hebben we niet goed gereageerd toen we de goal tegen kregen: we werden nerveus, liepen uit positie. Op zo'n moment moet je een veel duidelijker spel spelen. Ook hebben we veel balverlies geleden, veel teveel eigenlijk, en hebben we PSV teveel counters toegestaan. Dan speel je een moeilijke wedstrijd."

Acceptatie
Daarmee bewees Inter zich een slechte dienst, stelde Spalletti, want zijn team moest veel meer arbeid aan de dag leggen dan nodig was. "We moesten veel verdedigen, veel meters maken. Natuurlijk waren we de betere ploeg, maar ons spel kostte ons veel energie. Als je dan ook nog de regie verliest, wordt het moeilijk. Toch deden we wat we moesten doen: PSV vastzetten en druk zetten. Maar we waren gewoon te vaak niet bij de les. We kregen na de 1-1 nog mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar dat is ons niet gelukt en dat moeten we accepteren."

'We wilden winnen'
Al met al vond Spalletti niet dat zijn team plaatsing voor de volgende ronde heeft weggeven. "Het kon zeker beter, maar we hebben geen heel slechte wedstrijd gespeeld. Ik heb een elftal gezien dat wilde winnen. Helaas weegt dit resultaat erg zwaar. Het is ons niet gelukt om verder te komen en daar ben ik als trainer eindverantwoordelijk voor."

Laatst bijgewerkt : 12 dec 2018 - 0:06