Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > “De drie punten Ún de 43e minuut waren de hoogtepunten van deze avond”

“De drie punten Ún de 43e minuut waren de hoogtepunten van deze avond”

Persconferentie PSV Eindhoven – Sporting Clube de Portugal

19 sep 2019 - Door: Peter Vos

De eerste drie punten van PSV in de groepsfase van de Europa League maken van Mark van Bommel een ontspannen mens. Dit in tegenstelling tot de kersverse trainer van Sporting Lissabon, die een avond vol frustratie er op heeft zitten

Leonel Pontes zag zijn ploeg vanuit een diep dal qua niveau in de tweede helft opkrabbelen naar een aanvalsteam wat nog kans maakte een punt mee te nemen uit Eindhoven. “De statistieken vertelden dat beide teams gelijkwaardig waren in het duel, maar daar heb je niets aan in het voetbal. Door het verloop van de wedstrijd zijn we uiteindelijk gefrustreerd om met dit kleine verlies van het veld te stappen. Onze tactiek was vooraf om druk te zetten op de zwakkere linkerkant van PSV. Dit lukte maar ten delen en bovendien waren we niet bestand tegen de snel opgezette aanvallen van de Eindhovenaren.”

Mark van Bommel houdt bijzondere herinneringen over aan deze wedstrijd. “De mooiste momenten zijn de eerste drie punten én de 43e minuut. De altijd trouwe fans besteedden toen aandacht aan het overlijden van Fernando Ricksen, die ik goed gekend heb. Zij voelen naadloos aan wat ook bij ons voor emoties spelen en leven op deze manier op een fantastische wijze mee.”

Het voetbal in de openingswedstrijd van Groep D draaide letterlijk en figuurlijk om Mohammed Ihattaren. Het 17-jarige talent maakte het spel sneller, stond met een prachtige pass aan de basis van de 1-0 van Donyell Malen en werd ten slotte na ruim een uur van het veld gehaald door Van Bommel. ‘Uiteraard om hem te sparen voor de topper tegen Ajax. Voorin hebben we qua aanval genoeg opties om dit te doen. Maar in principe is hij fit genoeg om een volledige wedstrijd te spelen. Dat zal hij tegen Ajax zeker willen doen.”

De wedstrijd kende voor Van Bommel wisselende fases. “In de openingsfase speelden we nerveus, maar door efficiënt te zijn stonden we na een half uur met 2-0 voor en leek de wedstrijd onder controle. Een onnodige tegenaanval met dito penalty tegen zorgde voor de terugkeer van de spanning, die we na rust oplosten met een goede goal van Timo Baumgartl. Daarna keerde opnieuw de spanning terug, maar hebben we met geplaatst counterspel het slotoffensief van Sporting ontregeld. De focus gaat nu op Ajax, die drie dagen later op bezoek komt in het Philips Stadion. Of ik het oneerlijk vind dat Ajax meer rust heeft gehad in aanloop naar deze wedstrijd? Natuurlijk is het prettiger meer rust te krijgen, maar dan hadden we zelf maar ook Champions League moeten halen!”

Laatst bijgewerkt : 19 sep 2019 - 22:15