Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 'Ik stap niet op!'

'Ik stap niet op!'

PERSCONFERENTIE WILLEM II – PSV EINDHOVEN

10 nov 2019 - Door: Peter Vos
Mark van Bommel

En weer is er een pijnlijke nederlaag voor PSV, nu bij buurman Willem II met 2-1. Terwijl de thuisbezoekers een luidruchtig feest bouwen in de skyboxen van het Koning Willem II stadion, geven beide trainer hun analyse van de Brabantse derby

Adrie Koster blijft ondanks de winst nuchter over het resultaat. “PSV zit in zwaar weer; zij moesten vanmiddag winnen. Dan is het als tegenstander opletten en met een juist strijdplan komen. Dat hebben we gedaan met passie, agressiviteit en compact spel. Belangrijker nog was het omgaan met de omschakeling. We wisten dat we PSV daar pijn konden doen en dat hebben we tot twee maal toe gedaan. Het spel van vanmiddag was een wereld van verschil met onze vorige prestatie; ik denk dat als we de mogelijkheden beter hadden benut, de uitslag nog groter was uitgevallen. Met de interlandperiode voor de deur kunnen we in ieder geval veertien dagen genieten van de winst in deze topwedstrijd!”

Interlandperiode

Dat de druk bij trainer Mark van Bommel ontzettend hoog is, verrast niemand. De trainer doet verbeten het woord na wéér een verloren wedstrijd. “We hadden voor aanvang een goed plan met om met passie en strijd aan deze wedstrijd te beginnen. Door een verdedigende fout komen we op achterstand, maar komen daarna beter in de wedstrijd met kansen voor Gakpo en Bruma. Dan zit het tegen dat er een discutabel moment is voor een penalty met een duwfout op Dumfries, waarbij de VAR niet ingrijpt. De 2-0 volgt en dan loopt het niet meer.

Haal bij welke topclub dan ook de beste twee spelers weg en ook daar zal het een stuk minder lopen. Denk aan Mbappé en Neymar bij Paris Saint Germain of Messi en Suarez bij Barcelona. Wat daar geldt, is precies hetzelfde bij PSV. Ik ben maar wat blij dat de interlandperiode er aan komt. Daarna verwachten wij Malen en Bergwijn weer bij de wedstijdselectie te hebben en ziet PSV er weer heel anders uit.

Vanmiddag zag ik in ieder geval weer passie en strijd bij PSV. De voorgaande wedstrijden gingen om diverse redenen verloren, met als uitzondering LASK Linz uit van afgelopen donderdag. Daar was ons niveau echt zwaar onder de maat. Het elftal heeft weer willen vechten en dat geeft mij vertrouwen. Ik zal zelf nooit opstappen, ik geloof in deze selectie!”

Zoet

Dan was er de pijnlijke keeperswissel, waarbij Jeroen Zoet voor het eerst in jaren gepasseerd was en Lars Unnerstall zijn opwachting maakte onder de lat. “Twee dagen geleden heb ik Zoet verteld dat hij niet keept in Tilburg. Zoet heeft in de afgelopen wedstrijden teveel fouten gemaakt. Na de opwarming met de drie keepers heb ik hem geadviseerd om naar binnen te gaan. Ik wilde de bekende camerabeelden met close-ups van Zoet op de bank voorkomen. Het is zijn eigen keuze geweest om vervolgens al in de bus te gaan zitten. Morgen meldt hij zich gewoon bij het Nederlands elftal…”

Laatst bijgewerkt : 10 nov 2019 - 17:39