Home > Nieuws > PSV verslaat ADO Den Haag doodeenvoudig: 0-3

PSV verslaat ADO Den Haag doodeenvoudig: 0-3

Eerste uitoverwinning sinds 29 september

15 feb 2020 - Door: Remco Faasen
Lammers

Op een uiterst eenvoudige avond, heeft PSV de eerste uitoverwinning sinds 29 september gepakt. Destijds werd PEC Zwolle met 0-4 verslagen, nu was een onthutsend slecht ADO Den Haag het slachtoffer: 0-3. En de uitslag had zomaar hoger kunnen uitvallen.

ADO Den Haag – PSV van het seizoen 2019/2020 was een wedstrijd waarvan PSV er honderden heeft gespeeld: de tegenstander had geen moment zicht op de overwinning en zonder al teveel moeite gingen de punten in de bus weer mee naar Eindhoven. Alleen is in het seizoen 2019/2020 alles anders voor PSV, dat als aangejaagd wild door Nederland en Europa struikelt. En dus is een reguliere overwinning plots meer dan welkom.

VAR

Er waren geen verrassingen in de basisopstelling van de gasten in een lang niet uitverkocht Cars Jeans Stadion. Ricardo Rodríguez begon als linksback, het trio Cody Gakpo, Sam Lammers en Mohammed Ihattaren stond voorin en Ryan Thomas daarachter. ADO Den Haag neemt vanaf de start het initiatief, PSV pakt het na tien minuten over en vanaf dan is het wachten op de treffer. Die komt in de zeventiende minuut als de VAR ingrijpt bij een handsbal. Lammers benut de zwak genomen strafschop ternauwernood: ADO-doelman én oud-speler van Jong PSV Luuk Koopmans kan de bal nèt niet klemvast pakken.

Eenrichtingsverkeer

Vanaf de 0-1 is het eenrichtingsverkeer richting het doel van ADO, ook al speelt PSV niet eens bijzonder spectaculair. Mohammed Ihattaren probeert het twee keer met een fraai geplaatst afstandsschot, in de dertigste minuut duikt Lammers opeens op bij Koopmans na een slim balletje van Denzel Dumfries, maar de aanvaller schiet recht tegen de keeper aan. Drie minuten later brengt Koopmans brengt redding op een inzet van Pablo Rosario nadat de gasten doodeenvoudig door de verdediging glippen. Even later moet Koopmans ingrijpen op een inzet van Gakpo. Weer drie minuten later wordt Dumfries helemaal vrijgelaten en heeft hij de ploeggenoten voor het uitkiezen. Het wordt Ihattaren maar zijn inzet wordt tegengehouden door een Haags been. Zo zijn er nog kansen voor wederom Lammers en Dumfries, totdat ADO Den Haag in de blessuretijd Lars Unnerstall reddend doet optreden.

Machteloos

De tweede helft geeft hetzelfde beeld: PSV valt aan, ADO Den Haag is machteloos. Alleen Luuk Koopmans houdt zijn ploeg op de been, bijvoorbeeld als Sam Lammers uithaalt vanuit de draai. En zo rijgen de kansen voor de gasten zich aaneen: wederom Lammers en Rodríguez melden zich voor het Haagse doel voordat Ryan Thomas aan het eind van een fraaie PSV-aanval via Jorrit Hendrix, Cody Gakpo en Sam Lammers Koopmans eindelijk kansloos laat. Voor het spelbeeld maakt het allemaal niet uit: PSV blijft aanvallen, ADO Den Haag kijkt toe en ziet de ingevallen Ritsu Doan nog gevaarlijk dichtbij komen. Op een inzet van Cody Gakpo in de drieëntachtigste minuut is Koopmans dan eindelijk weer eens kansloos.

Strafschop

Net als aan het einde van de eerste helft moet PSV-doelman Unnerstall toch nog een keer in actie komen als hij overbodig zijn doel uitkomt bij een aanval van Omar Bolge. De ADO-aanvaller passeert Unnerstall maar Daniel Schwaab brengt redding op de doellijn. ADO schreeuwt nog om een strafschop, maar daar is de vader de wens van de gedachte. PSV kan voorzichtig weer omhoog kijken.