Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 'Het kost ons teveel energie om succesvolle kansen te creŽren'

'Het kost ons teveel energie om succesvolle kansen te creŽren'

Persconferentie PSV Ė Feyenoord

1 mrt 2020 - Door: Peter Vos & WJS

Het 1-1 gelijkspel van PSV tegen Feyenoord geeft beide ploegen veel stof tot nadenken. Beide trainers geven kort hun visie op de wedstrijd kort na afloop op de persconferentie. Waar Dick Advocaat aanspraak wilde maken op de winst, is Ernest Faber blij met één punt.

Advocaat mag aftrappen als uitspelende partij, terwijl de Hagenaar ook veel warme gevoelens heeft met de perszaal in Eindhoven. De nestor-trainer moet dan ook veel handen schudden, voordat hij het woord kan nemen. “Er zat meer in deze wedstrijd dan een 1-1 voor Feyenoord. We hebben volwassen gespeeld en met een extra man op het middenveld daar de slag gewonnen. We wisten dat de controleurs Jorrit Hendrix en Pablo Rosario niet doordekten en onze lopende mensen Orkun Kökcü en Leroy Fer waren daar de baas. Ook het gevaar Denzel Dumfries over de rechterkant hebben we kunnen neutraliseren met Riciano Haps en Tyrell Malacia. Aan beide kanten waren er weinig grote kansen te noteren. Onze spits Róbert Bozenik had iets meer de bal vast moeten houden voor extra gevaar, maar dat weet hij.” De trainer blijft stoïcijns bij een vraag of nu de jacht op de nummer 1 positie een deuk heeft opgelopen. “Wij zijn niet met die positie bezig, maar met de volgende wedstrijd in de beker tegen NAC.”

Ernest Faber heeft ook hele andere doelen dan bezig zijn met de titelaspiraties. “Het spel moet echt beter. De eerste helft is ronduit slordig geweest en de tweede helft qua intentie in ieder geval beter. Het kost ons echter teveel energie om succesvolle kansen te creëren. Zet een verdediger of middenvelder van achteruit een actie op, dan is door een verkeerde passing de bal snel kwijt en moeten we in de achteruit. Bovendien was het tegen dit Feyenoord sowieso moeilijk om er voetballend doorheen te spelen. Na de 1-1 kon het alle kanten op, we zouden met 4-1 kunnen winnen, maar ook een 1-4 verlies was niet ondenkbaar. Uiteindelijk ben ik blij met dit punt.”

De trainer is opvallend open over zijn opvatting wat er qua prestaties moet veranderen bij zijn team: “Bij PSV leggen we in de aanval de lat alsvolgt: van elke drie kansen, moet je er twee maken. Verder kijken we naar je presentatie als speler in het stadion. Heb je vluchtgedrag of durf je een actie te maken met het risico dat dit fout kan gaan? Ons spel móet namelijk sneller en gevarieerder. Ik neem de ambities vanuit de opleiding niet voor niets mee naar dit team. Als je PSV 1 hebt gehaald, moet er verbetering van je niveau komen!”

Laatst bijgewerkt : 3 okt 2022 - 12:40