Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV bedankt seizoenkaarthouders op ludieke manier

PSV bedankt seizoenkaarthouders op ludieke manier

5 jun 2020

Het is bij iedere voetbalsupporter algemeen bekend dat dit seizoen op een zeer vreemde manier is afgerond. De laatste vijf thuiswedstrijden van het seizoen 2019/2020 zijn niet gespeeld. Echter kon PSV rekenen op de steun van de supporters. Vanuit de seizoenkaarthouders heeft de meerderheid van de supporters gekozen om de club te steunen en geen compensatie te vragen. 

Ludiek bedankje vanuit de club

Als dank voor hun steun in het afgelopen seizoen ontvangen zij een kaart met daarop instructies om een 3D augmented reality-projectie van Donyell Malen te bekijken.

PSV App

Nog nooit eerder heeft een voetbalclub op deze manier gebruik gemaakt van augmented reality. Om het dankwoord te kunnen zien, moeten fans de nieuwste versie van de officiële PSV App op hun smartphone downloaden en de kaart die op de mat gevallen is scannen en vervolgens de instructies volgen.

Augmented reality    

Augmented reality (vertaald: aangevulde realiteit) is een live, direct of indirect beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer. Het grote verschil met de breder bekende techniek van virtual reality is dat gebruikers niet volledig afgesloten zijn van de werkelijkheid en geen digitale werkelijkheid voorgeschoteld krijgt. Bij augmented reality is het juist de bedoeling dat je de echte wereld wel blijft zien, maar dat via technologie extra informatie wordt toegevoegd. De techniek die PSV gebruikt is ontwikkeld in samenwerking met Dutch Rose Media & TDE en opgenomen in Eindhoven. PSV onderzoekt de mogelijkheden om dit in de toekomst ook voor andere toepassingen in te zetten (tekst psv.nl). 

De Supportersvereniging PSV vindt dit een mooi initiatief om de supporters te bedanken voor hun voorwaardelijke steun. 

Laatst bijgewerkt : 5 jun 2020 - 12:08