Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Statistieken uitsupporters; PSV weer bovenaan

Statistieken uitsupporters; PSV weer bovenaan

8 jul 2020

Ondanks alle Corona perikelen heeft het Supporterscollectief het afgelopen jaar weer de aantallen uitsupporters en de vervoersregelingen per club/gemeente bijgehouden. Dit is op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Wat hierbij opvalt is dat PSV qua supportersaantallen bij uitwedstrijden wederom de lijst aanvoert. En daar zijn wij als Supportersvereniging natuurlijk erg trots op. Waar we ook naartoe gaan, de ploeg kan op volle ondersteuning rekenen. Samen als één man achter onze Rood-Witten. En we hopen allemaal dat we weer snel ons team achterna kunnen reizen! 

Algemene trends in Nederland

Meer uitsupporters en minder zware combiregelingen, maar minder echt vrij vervoer naar uitwedstrijden. De trend van voorgaande jaren zette zich ook in het op driekwart afgebroken afgelopen seizoen voort, blijkt uit onderzoek naar Supporterscollectief Nederland naar de uitwedstrijden in de eredivisie. Met gemiddeld 436 uitsupporters groeide het aantal uitsupporters opnieuw met 10 procent ten opzichte van een jaar eerder. De groei zal mede te verklaren zijn door de korting op kaarten voor uitwedstrijden die sinds twee seizoenen geldt.

De cijfers over vervoersregelingen zijn vanwege het ontbreken van een kwart competitie niet exact te vergelijken met vorig jaar, maar de trends sijpelen er wel in door. Slechts 15 procent van de wedstrijd is zonder restricties te bezoeken (-1 procent ten opzichte van vorig jaar), het aantal buscombi’s daalt verder (van 9 naar 7 procent) en ook de autocombi met omwisselpunt onderweg wordt steeds minder populair (van 19 naar 17 procent). De meeste wedstrijden zijn te bezoeken met ‘eigen vervoer’: verplicht met de auto en rechtstreeks naar het uitvak, met een verbod op reizen met ov en het bezoeken van de binnenstad. Dit gold afgelopen seizoen voor 60 procent van de wedstrijden, tegen 55 procent vorig jaar. 

Klik hier voor het volledige verslag met tabellen, cijfers en statistieken. 

Bron: supporterscollectiefnederland.nl 

Laatst bijgewerkt : 8 jul 2020 - 11:56