Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Matig PSV verliest thuis in 'Geisterspiel' van Eintracht Frankfurt

Matig PSV verliest thuis in 'Geisterspiel' van Eintracht Frankfurt

Nog een lange weg te gaan voor Schmidt en zijn elftal

22 aug 2020 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft het gelijkspel van gisteren tegen Willem II vandaag geen goed vervolg weten te geven. Na een 0-0 ruststand zette Eintracht Frankfurt PSV na rust te kijk via treffers van Daichi Kamada en Martin Hinteregger. Tussen de Duitse treffers in tekende Cody Gakpo via een harde uithaal nog voor de gelijkmaker, maar dat was niet voldoende voor de winst. 

Door: Noël van de Laar    Foto's: John Claessens

PSV is halverwege de oefencampagne en die verloopt vooralsnog allesbehalve succesvol. Na de overwinningen in Duitsland op, met alle respect, laagvliegers werd er vervolgens gelijkgespeeld tegen achtereenvolgens Vitesse en Willem II. Stapsgewijs worden de tegenstanders van een zwaarder kaliber en daar stond vandaag de eerste verliespartij van deze voorbereiding tegenover. 

Voor de ploeg die nog hevig onder constructie is, komt de start van het nieuwe Eredivisie nu met rasse schreden dichterbij. Zo wordt er aanstaande donderdag nog twee keer geoefend in het Olympisch Stadion van Berlijn tegen Hertha BSC, staat er vervolgens nog een thuiswedstrijd tegen VfL Bochum op het programma. Daarop volgt de interlandperiode en het weekend daarna begint PSV met een uitwedstrijd in Groningen tegen de plaatselijke FC. 


De wedstrijd van vandaag maakte in die zin veel duidelijk. Desalniettemin was trainer Roger Schmidt na afloop tevreden met de wedstrijd die hij gezien had. "Gelet op de fase waar we als ploeg in zitten heb ik vandaag een uitstekende wedstrijd gezien van mijn team. Natuurlijk win je het liefst maar in deze fase telt dat niet het zwaarst. Deze fase, waarin we veel wedstrijden spelen in relatief korte tijd, is er om aan de tactiek en onze speelwijze te werken en daar zie ik de wedstrijd van vandaag als een uitstekend voorbeeld van."

Laatst bijgewerkt : 23 aug 2020 - 10:20