Home > Nieuws > PSV lijdt eerste puntverlies op bezoek bij Heracles Almelo

PSV lijdt eerste puntverlies op bezoek bij Heracles Almelo

Strijd tussen Wormuth en Schmidt eindigt onbeslist

27 sep 2020 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft vandaag haar derde wedstrijd in de Eredivisie niet weten te winnen. In Almelo stond er na negentig minuten een 1-1 gelijke stand op het scorebord. Beide doelpunten werden gemaakt vanaf de penaltystip. In de eerste helft mocht oud-PSV'er Rai Vloet aanleggen voor de 1-0 en na rust was die eer weggelegd voor Philipp Max, die de penalty uiterst koelbloedig laag en hard in de hoek schoot.

Door: Noël van de Laar

Door het gelijke spel in Almelo is de strijd tussen Frank Wormuth en zijn oud-leerling Roger Schmidt vooralsnog onbeslist. De concurrent voor de titel Ajax heeft gisteren haar derde wedstrijd wel gewonnen, weliswaar niet overtuigend maar de achtervolging lijkt al vroeg in het seizoen te moeten worden ingezet.

Bij PSV gebeurde er in de rust nogal wat, met een 1-0 achterstand moest er iets gebeuren. En dus haalde Schmidt Mohammed Ihattaren, die vandaag als spits begon, Michal Sadilek en Mauro Junior,  naar de kant. Zij werden vervangen door respectievelijk Malen, Thomas en Madueke. Heel erg veel veranderde het echter niet aan het spelbeeld. Tot de penalty was er voor de thuisploeg weinig aan de hand en ook na de gelijkmaker bleef Heracles de betere ploeg.

Na de succesvolle wedstrijd in Slovenië en het gelijkspel van vandaag gaan de pijlen nu naar  aanstaande donderdag. Woensdag zullen de Eindhovenaren afreizen naar Trondheim in Noorwegen waar, net zoals vorig seizoen in de groepsfase, Rosenborg BK wacht in de strijd om het felbegeerde en broodnodige ticket voor de groepsfase van de Europa League.