Home > Nieuws > PSV komt met de schrik vrij en houdt Europese droom levend

PSV komt met de schrik vrij en houdt Europese droom levend

Sterke tweede helft redt de drie punten

26 nov 2020 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft de tweede plaats in groep E van de Europa League weer overgenomen van PAOK Saloniki.  In een bloedstollend duel stond er na een kwartier spelen al een 0-2 achterstand op het scorebord. Donyell Malen leek voor de tweede Griekse treffer nog de 1-1 nog te maken, echter werd deze door de arbitrage ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. De herhaling liet echter zien dat Malen bijna twee meter achter de laatste verdediger stond. Na de tweede Griekse goal kwam PSV tot de rust niet verder dan 1-2, die na twintig minuten gemaakt werd door de uitstekend spelende Cody Gakpo. In de eerste fase na rust zette het veel sterkere PSV orde op zaken door de achterstand binnen zeven minuten om te buigen naar een 3-2 voorsprong.

Door: Noël van de Laar   Foto's: John Claessens

Door de winst op de Grieken heeft PSV nog steeds alle troeven in hand om Europese overwintering af te dwingen. Volgende week donderdag staat de uitwedstrijd tegen groepskoploper Granada op het programma, dat vandaag in eigen huis met 2-1 won van Nicosia.

Voor PSV kan het vizier nu op aanstaande zondag, als om 12:15 de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma staat. Sparta, dat afgelopen weekend nog verraste door met liefst 6-0 van ADO Den Haag te winnen, staat momenteel bovenaan in het rechterrijtje. Daags na die wedstrijd tegen de Rotterdammers zal de selectie van Roger Schmidt dus afreizen voor wederom een zeer belangrijke wedstrijd in de Europa League, tegen het eerder genoemde Granada.