Home > Nieuws > PSV spoelt kater weg met 1-3 uitzege in Sittard

PSV spoelt kater weg met 1-3 uitzege in Sittard

Noni Madueke viert zijn rentree met weergaloos doelpunt

7 mrt 2021 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft na het gelijkspel van vorige week thuis tegen Ajax goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plek. In Sittard waren de Eindhovenaren met 1-3 te sterk voor Fortuna. Twee doelpunten werden gemaakt door Eran Zahavi in de eerste helft. Even leek de thuisploeg terug te komen nadat George Cox de bal hard in de verre kruising ramde. Op dat moment had Noni Madueke net zijn rentree gemaakt na een langdurige blessure. De jonge Engelsman maakte vlak voor het einde van de wedstrijd aan alle Limburgse illusies een eind. Na een goede solo besloot hij op het randje van de zestien ineens uit te halen. Onhoudbaar voor doelman Yannick van Osch verdween de bal hard in het doel, 1-3.

Door: Noël van de Laar

PSV begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een doelpunt. Jordan Teze zag Dumfries vrij komen achter twee verdedigers en wist de rechtsback met een perfecte steekbal te bereiken. De aanvoerder gaf de bal vrijwel direct laag over de grond voor en bediende daarmee Eran Zahavi voor wie het een koud kunstje was de bal te promoveren tot doelpunt. Een kwartier later was het opnieuw de Israëliër, ditmaal op aangeven van Philipp Max, die het net wist te vinden en daarmee tekende voor zijn twaalfde doelpunt in de laatste vijftien wedstrijden.

Na rust bleven er bij de thuisploeg twee spelers in de kleedkamer, terwijl Roger Schmidt het elftal intact het veld instuurde voor de tweede helft. Na een kwartier spelen in de tweede helft leek PSV vanaf elf meter de wedstrijd te mogen beslissen. Nadat Donyell Malen werd weggestuurd door Zahavi, was de aanname niet goed maar werd er ook een penalty gegeven vanwege een overtreding. Na tussenkomst van de VAR werd het echter een vrije trap. Waar Zahavi de penalty leek te gunnen aan zijn aanvalspartner besloot hij de vrije trap wél zelf te nemen. Zoals dit seizoen al vaker is gebleken leveren zijn vrije trappen de laatste tijd immers niet alleen gevaar op, maar ook zeker doelpunten. Vandaag bleef het echter bij enkel gevaar, want de vrije trap, onberispelijk hard ingeschoten, spatte uiteen op de paal.

Direct na die vrije trap besloot trainer Schmidt in te grijpen. Mohammed Ihattaren, Noni Madueke én Erick Gutierrez kwamen in het veld voor respectievelijk Mario Götze, Yorbe Vertessen en Ibrahim Sangaré. Na deze wissels leek er even een moment van miscommunicatie in de Eindhovense defensie. Een miscommunicatie die direct leidde tot een mooi doelpunt van George Cox. Vanaf die aansluitingstreffer ging Fortuna volle bak aanvallen. Dat leverde nog wel wat kansen op, maar zoals zo vaak geeft een aanvallende ploeg ook veel ruimte weg. Dat zorgde ervoor dat PSV op de counter nog gevaarlijk kon worden. Toch duurde het nog tot de zevenentachtigste minuut tot er weer een doelpunt werd toegevoegd aan het scorebord. Na goed en krachtig doorzetten dacht invaller Noni Madueke ineens uit te halen. Onhoudbaar voor Yannick van Osch bepaalde de nu nog Engelsman, die laatst in ons clubblad aangaf open te staan voor het Nederlands Elftal, de eindstand op 1-3.

PSV richt zich volledig op de tweede plek in de Eredivisie. Na de desastreus verlopen februarimaand waarin de ploeg van Roger Schmidt eerst werd uitgeschakeld in de KNVB-Beker, vervolgens Ajax verder uit zag lopen op de ranglijst door nederlagen tegen AZ en Feyenoord en tot overmaat van ramp ook nog uitgeschakeld werd in de Europa League, weet het team dat ze in feite nu nog tien finales spelen. De komende twee weken wachten de thuiswedstrijd tegen directe concurrenten Feyenoord en de uitwedstrijd tegen AZ en dus was een overwinning vandaag zeer gewenst. Nu zal de blik tijdens de terugreis naar Eindhoven met een schuin oog naar Arnhem gaan, waar Vitesse het thuis opneemt tegen de voornaamste concurrent om de felbegeerde Champions League-plek, AZ.