Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Huisregels voor busreizen in coronatijd

Huisregels voor busreizen in coronatijd

26 jul 2021

PSV speelt op korte termijn twee uitwedstrijden tegen respectievelijk Ajax en Heracles Almelo. Na een lange periode zonder uitsupporters mogen we gelukkig weer gezamenlijk op pad. Maar omdat er nog steeds een besmettelijk virus in omloop is, zijn er een aantal huisregels opgesteld & aangescherpt waar we ons allemaal aan dienen te houden. Hieronder vind je hier meer informatie over;

  • Je bent verplicht een geldig legitimatiebewijs mee te nemen
  • Je dient voordat je de bus instapt een negatief testbewijs of vaccinatiebewijs te laten zien*
  • Het dragen van een mondkapje in de bus is verplicht
  • Lopen in de bus is alleen toegestaan wanneer je naar het toilet moet

Aangepaste verkoop van drank en geen snackpakketjes

Omdat deze huisregels ook voor de busbegeleiding gelden, is er geen drankverkoop & snackpakketjes en busloterij tijdens de busreis. Iedere supporter (18 jaar of ouder) mag zelf 2 blikjes bier of frisdrank mee de bus in nemen. Voordat je instapt heb je nog de mogelijkheid om bij de chauffeur 2 blikjes extra bij te kopen.

Deze huisregels zijn opgesteld om jouw veiligheid en die van je mede supporters te kunnen waarborgen. We vragen hiervoor je begrip en zien je graag binnenkort als we vol goede moed naar Amsterdam en Almelo gaan.

Supportersvereniging PSV

 

* Uitleg over de Corona check

Voor toegang tot de bussen dien je jouw ticket voor de wedstrijd, een geldige QR-code in de Corona Check app en een ID-bewijs te laten zien. Je maakt de QR-code aan op basis van een volledige vaccinatie, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag. De sneltest moet binnen 24 uur voor aanvang van de wedstrijd zijn uitgevoerd via Testen voor Toegang. Opgelet, eerder was dit nog 40 uur. Plan of wijzig je afspraak via testenvoortoegang.nl

Corona Check na vaccinatie

Om een QR-code op basis van vaccinatie te creëren, moet je twee vaccinaties gehad hebben (of één indien je eerder corona hebt gehad of met Janssen bent gevaccineerd). Hierbij geldt dat iedereen die uiterlijk 9 juli een tweede prik heeft gekregen, direct de QR-code kan aanmaken. Bezoekers die op of na 10 juli voor een tweede keer zijn gevaccineerd moeten veertien dagen wachten voordat deze geldig is als Corona Check. Zo kan iemand die op 10 juli de tweede prik heeft gehad pas vanaf 25 juli een geldige QR-code aanmaken. In de tussentijd moet je een negatieve testuitslag of herstelverklaring met bijbehorende QR-code hebben om toegang te krijgen tot het stadion.

Kijk voor meer informatie over de toegangseisen op coronacheck.nl.

Laatst bijgewerkt : 26 jul 2021 - 17:07