Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Voorwoord van Harrie

Voorwoord van Harrie

14 okt 2021

In ons magazine De PSV Supporter schrijft voorzitter Harrie Timmermans het voorwoord. Hierin geeft hij zijn kijk op ontwikkelingen rondom PSV. Dit voorwoord staat in de oktober editie van De PSV Supporter, het maandblad voor leden van de Supportersvereniging PSV. 

Volle bak

8 maart 2020 speelde PSV in Groningen een bijzondere wedstrijd zonder het op dat moment in de gaten te hebben. Voor de statistieken omdat PSV daarmee een waarschijnlijk eeuwigdurende voorsprong van 1 wedstrijd heeft genomen in het klassement van meeste wedstrijden in de Eredivisie (Ajax en Feyenoord kwamen niet in actie en kort daarna werd de competitie stil gelegd). Maar vooral voor de supporters. Het was de laatste “normale” wedstrijd.

Inmiddels zijn we een hele poos verder, hebben supporters massaal hun clubs mee overeind gehouden door vorig jaar seizoenkaarten te kopen terwijl we wisten dat we waarschijnlijk niet bij de wedstrijden konden zijn, en lijkt het weer op “normaal” als vanaf 25 september de stadions weer volle bak mogen zijn. Ik zeg echter bewust “lijkt”. Want we willen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk terug naar een situatie dat iedereen echt helemaal vrij van beperkingen het stadion kan bezoeken. Clubliefde maakt immers geen onderscheid tussen gevaccineerden of ongevaccineerden.

Volle bak, het lijkt ook het thema voor PSV de komende maanden. Het moment van schrijven is de dag na Willem II-uit waar we getrakteerd werden op een zure nederlaag in de Brabantse derby. Een eigen doelpunt, een blunder van nachtmerrieachtige proporties van onze doelman en het niet kunnen verzilveren van een groot veldoverwicht, zie hier het verhaal van de wedstrijd. Een zorgelijk verhaal. Want voor veldoverwicht of percentage balbezit krijg je geen punten.

Het zorgelijke zit natuurlijk niet zozeer in deze ene wedstrijd. Een keer verliezen in een lastige uitwedstrijd kan altijd een keer gebeuren. Maar bij ons gebeurt het de laatste jaren te vaak. Even dacht ik dat de ban van verloren topwedstrijden na de overwinning in Alkmaar gebroken was. Maar toen legde Feyenoord ons genadeloos over de knie.
Te vaak, te weinig. Alsof vanaf het laatste kampioenschap in 2018 de lat elk jaar een stukje lager is komen te liggen. Een sluipend proces waar iedere keer verklaringen voor waren maar in de top zijn dat excuses en dus een verboden woord. Kortom: volle bak om de lat weer daar te krijgen wat die hoort. Net niet, het is niet meer goed genoeg.

Als supporters verzaken we daarbij nooit. Zowel thuis als uit zijn we van de partij: “Altijd loyaal, altijd massaal”, luidt een zin in een nieuw liedje op de tribunes. En wat een feest dat we ook weer Europees op pad mogen. Graz, Monaco en San Sebastian, het is een reisschema om de vingers bij af te likken. Eentje die smaakt naar meer. Europese overwintering, laat dat ook een lat zijn waar we overheen springen.

Met rood-witte groet,
Harrie Timmermans.

Laatst bijgewerkt : 14 okt 2021 - 9:11