Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Analyse Schmidt verbaast vriend en vijand

Analyse Schmidt verbaast vriend en vijand

Persconferentie PSV Eindhoven - AS Monaco FC

22 okt 2021 - Door: Peter Vos

Door alle televisieverplichtingen is de persconferentie na afloop van de wedstrijd PSV - AS Monaco rond de klok van twaalf uur 's nachts. Wellicht komt het door het tijdstip dat er opvallende uitspraken werden gedaan na de door PSV verloren thuiswedstrijd in de Europa League.

Niko Kovač, Kroatisch oud-topvoetballer en huidig trainer van de Monegasken mag aftrappen. Zijn wedstrijdanalyse is bescheiden: "Dit zijn dé wedstrijden waar je het als spelers voor doet. PSV heeft een mooi stadion met een geweldig publiek en beide teams waren aan elkaar gewaagd. 

Vooraf had ik al een positief gevoel over de wedstrijd. De eerste helft hebben we goed spel neergelegd, terwijl we dat in de tweede helft door te veel passiviteit wat minder deden. Maar door de uitstekende slotfase met de winnende goal nemen we de drie punten mee naar Monaco, zij het ietwat gelukkig."

Roger Schmidt leek met zijn relaas zélf de wedstrijd te hebben gewonnen. "Ik heb een fantastische tweede helft gezien bij PSV, waarin alles klopte! Qua tactiek, balbezit, 'gegenpressing'...we konden het niet beter doen. Behalve dan die counter in de laatste minuut. De eerste helft was iets minder, maar ook in die periode creeërden we genoeg mogelijkheden. Vanaf de start moesten we wennen aan de 5-3-2 opstelling van Monaco, waarin met name in het centrum het heel compact stond. Maar daarna groeide het spel, waar we alleen door timing de laatste bal niet top was. Doordat we niet precies genoeg waren, hebben we aan het kortste eind getrokken."

Over Carlos Vinícius is de Duitser lyrisch: "De spits speelde een topwedstrijd; hij deed alles wat ik van hem had verwacht. Vinícius brengt veel fysiek vermogen en passie in het team en dat heb ik vanavond op het veld gezien. Eerste spits Eran Zahavi heb ik bewust naast de basis gehouden vanwege zijn afgelopen zware programma met onder andere interlands voor Israël. Zondag wacht alweer de topper met Ajax en dan is het niet zeker of ik over de geblesseerd uitgevallen Cody Gakpo en Noni Madueke kan beschikken.

Laatst bijgewerkt : 22 okt 2021 - 9:03