Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV moet weer genoegen nemen met gelijkspel bij SC Heerenveen

PSV moet weer genoegen nemen met gelijkspel bij SC Heerenveen

Eindhovenaren al tien jaar zonder zege in Abe Lenstra Stadion

28 nov 2021 - Door: Stijn Slaats

Na een superieure eerste helft waarin PSV de leiding nam via Vinícius, kregen de Eindhovenaren halverwege het tweede bedrijf toch een tegentreffer te verwerken waardoor ze wederom schade opliepen tegen SC Heerenveen.

PSV moest vanavond winnen om qua puntenaantal in het spoor van koploper Ajax te blijven, dat eerder vanmiddag met 0-1 op het Kasteel won. Geen gemakkelijke opgave voor de Eindhovenaren aangezien de voorgaande twee edities van SC Heerenveen-PSV in een 2-2 gelijkspel eindigden. De laatste keer dat de Brabanders in het Abe Lenstra zegevierden is bijna 10 jaar geleden. Op 18 december 2011 werd het 1-5. Sindsdien slaagde PSV er niet meer in de volle buit terug naar Eindhoven te nemen.

Roger Schmidt stuurt dezelfde formatie de wei in als de basiself die op donderdag tegen Sturm Graz startte. De Eindhovenaren beginnen voortvarend en al snel krijgt Vinícius een goede kans nadat Bruma hem met een hakje in stelling brengt. De Braziliaan schuift de bal voorlangs.

Vinícius zet PSV verdiend op voorsprong
Dezelfde combinatie tussen de Portugees sprekende aanvallers is even later wél succesvol. Vinícius verschalkt –op aangeven van Bruma- nu wel Heerenveen-doelman Xavier Mous: 0-1.

De Eindhovenaren combineren en domineren maar krijgen pas na een counter de beste kans op een tweede treffer. Na een uitbraak via Ritsu Doan op rechts, komt de bal via Bruma bij de mee opgestoomde Boscagli. De Fransman weifelt net iets te lang en raakt de rug van een Friese verdediger. Daarna krijgt Sangaré de gelegenheid de tweede treffer te maken maar hij raakt de voorzet van Mario Götze verkeerd en de bal rolt naast.

Heerenveen wordt alleen even gevaarlijk als Kaib van afstand aanlegt en zijn schot naast de paal ziet landen. PSV antwoordt met een leep balletje van Guti over de Heerenveen-defensie. Bruma haalt in de lucht uit maar mist het doel. Ook Mwene mist precisie als hij na een mooie combinatie op aan de linkerkant van het strafschopgebied verschijnt en de bal net voorlangs schiet.

Net voor rust verdubbelt PSV bijna de score na een mooie een-twee tussen Bruma en Vinícius. Bruma geeft voor en Kaib caramboleert de bal bijna in eigen doel. Xavier Mous redt zijn ploeg op de lijn.

Na de thee heeft PSV nog steeds veel balbezit maar sprankelt het spel een stuk minder. Rond de zestigste minuut is het even ‘cornerfestival’ als PSV er drie en Heerenveen er één mag nemen binnen twee minuten. Boscagli zorgt voor het Friese doel voor een ‘flipperkastje’ terwijl Drommel aan de andere kant de bal wegstompt.

Heerenveen doet wat PSV verzuimt: scoren
Schmidt brengt dan Vertessen en Van Ginkel voor Vinícius en Doan en even lijkt dit een nieuwe impuls te geven aan het Eindhovense spel maar voor echte kansen zorgt het niet. SC Heerenveen krijgt via Henk Veerman een kans als hij de bal in één keer op de pantoffel tegen de billen van Ramalho knalt. Diezelfde Ramalho lijkt een vrije trap van Joey Veerman verkeerd te beoordelen. Joël Drommel redt maar bokst de bal voor de voeten van Al Hajj die gelijkmaakt.

PSV is terug bij af na een uitstekende eerste helft. Bruma zorgt voor een kleine opleving. De vleugelaanvaller neemt de bal op de rand van het strafschopgebied aan en vuurt uit de draai op doel. De bal ketst af op de buitenkant van de paal. Niet veel later belanden Marco van Ginkel en Ibrahim Sangaré in een scrimmage maar beiden slagen er niet in om af te drukken richting het doel van Mous.

Bruma schiet nog recht op de handen van Mous na een goede steekbal van Götze maar het is niet meer dan een tandeloos slotoffensief. In de laatste minuut van de extra tijd zorgen de Friezen juist voor enkele bange momenten voor het doel van Drommel. Gelukkig staat invaller Obispo een nederlaag in de weg. Zo moet PSV, ondanks een superieure eerste helft toch weer genoegen nemen met een punt in Friesland.

Karakteristieken

Scheidsrechter

  • Allard Lindhout

Laatst bijgewerkt : 28 nov 2021 - 19:08