Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "Mijn aanstaande vertrek heeft niets met de motivatie in de kleedkamer te maken"

"Mijn aanstaande vertrek heeft niets met de motivatie in de kleedkamer te maken"

PERSCONFERENTIE PSV - AZ

5 feb 2022 - Door: Peter Vos

Het cliché dat PSV maar geen toppers kan winnen wordt vanavond weer eens ingewreven tijdens de persconfentie na afloop van de verloren wedstrijd tegen AZ. Trainer Roger Schmidt weet de vinger nog niet op de zere plek te leggen. Zijn collega Pascal Jansen ziet zijn plan om aan te sluiten bij de top juist een stap dichterbij komen.

De voormalig trainer van Jong PSV kon dan ook niet anders dan tevreden zijn. "We hebben volwassen gespeeld en de wedstrijd goed gelezen. In de eerste helft waren we gelijkwaardig, maar in de tweede helft dreigde PSV het momentum te pakken. We gingen toen meer op de counter spelen met invaller Zakaria Aboukhlal en dat heeft goed uitgepakt. De opstootjes in de tweede helft waren ook geen toeval; we wilden het ritme van PSV breken en dat lukte. Geen van de drie traditionele topclubs hoeft meer te rekenen op een AZ wat zich netjes overgeeft in hun thuiswedstrijd. En ook hier in Eindhoven is dat goed uitgepak." Routinier Martens Indi voegt aan de analyse van zijn trainer toe dat AZ terecht heeft gewonnen; 'met name op basis van karakter en strijdlust.'

Trainer Roger Schmidt en zijn aanvoerder Cody Gakpo zitten na afloop gelaten achter de perstafel. Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog een betere sfeer. Eindelijk zijn er weer fans in het stadion; maar nog veel te weinig. Zowel de KNVB, spelers, als de supportersvereniging protesteerden met zichtbare acties tegen de geldende coronabeperking van éénderde bezetting in het stadion. Schmidt was nog hoopvol over de aanwezige fans als positieve factor op de wedstrijd, maar moest toegeven dat het spel zelf niet overtuigend was voor de winst. "De eerste helft hadden we veel balbezit, maakten een goede goal, maar waren passief in veel duels. In de rust heb ik voor meer agressie gevraagd en dat zag ik in de tweede helft terug. Tot aan de tegengoal (de persoonlijke fout van Yvon Mvogo, red.) hadden we dominantie in de wedstrijd, maar daarna zakte het weg. De frustratie bij spelers in de slotfase is dan ook begrijpelijk. Het nieuws dat ik aan het eind van het seizoen vertrek heeft geen enkele invloed gehad op de motivatie in de kleedkamer. Die is er van beide kanten voldoende, er zit nog genoeg energie in de groep. Over drie dagen staan we er weer; in de belangrijke bekerwedstrijd tegen NAC."

Laatst bijgewerkt : 5 feb 2022 - 23:19