Home > Nieuws > PSV blijft in het spoor van Ajax door knappe overwinning in Utrecht.

PSV blijft in het spoor van Ajax door knappe overwinning in Utrecht.

Joël Drommel vertolkt glansrol in zuinige zege op FC Utrecht. 0-1.

13 mrt 2022 - Door: Niels Bakker

Na het knotsgekke gelijke spel in de Conference League tegen FC Kopenhagen is het de vraag hoe de Eindhovense defensie zich zal houden tegen het immer strijdlustige FC Utrecht. Een mazzeltje is het dat de plaatselijke FC door een heuse corona golf flink wat spelers mist. Een makkie werd het echter niet voor onze rood-witten, een overwinning wel. Met de steun van een vol uitvak en een uitblinkende Drommel pakt de ploeg de volle buit en keert het meer dan tevreden terug naar Brabant.

Dat de basiself van PSV vaak moeilijk te voorspellen is blijkt ook weer tegen FC Utrecht. Noni Madueke neemt op de bank plaats ten faveure van Ritsu Doan en spits Eran Zai havi mag het weer laten zien vanaf de aftrap. Nieuwkomer en smaakmaker van de afgelopen weken, Joey Veerman, moet het doen met een reservebeurt. De 11 die op het wedstrijdformulier staan krijgen te maken met een fel startend FC Utrecht. Al na 10 seconden lost de huidige nummer 7 van de ranglijst het eerste schot op goal. De inzet wordt eenvoudig gekeerd door doelman Joël Drommel. Kort daarna wordt PSV, na goed voorbereidend werk van Mauro Jr en Ritsu Doan, gevaarlijk. De vlotte aanval komt net niet bij spits Eran Zahavi aan en een snelle openingstreffer blijft uit. Vervolgens krijgt PSV een vrije trap op een uiterst aantrekkelijke plek, maar de inzet van Philipp Max belandt tot tweemaal toe in de muur.

Grootste kans is voor FC Utrecht
Na een minuut of 10 wordt de thuisploeg gevaarlijk na slordig balverlies van Philipp Max. De Utrechtse opmars wordt gestuit in de Eindhovense zestien. Het stadion schreeuwt om een penalty, maar arbiter Bas Nijhuis laat zich, zoals gewoonlijk, niet zomaar verleiden tot een fluitsignaal. Na dit kleine schrikmoment is het PSV dat een licht overwicht heeft. Het leidt na iets meer dan 20 minuten tot een kopkans van Armando Obsipo uit een corner van Cody Gakpo. Doelman Fabian de Keijzer weet met een knappe redding een doelpunt te verijdelen.

De grootste kans van de eerste helft komt op naam van de Domstedelingen. Aanvaller Remco Balk wordt na een half uur spelen weggestuurd en stormt op Drommel af. De zo vaak bekritiseerde doelnam is echter alert en zet de Utrecht-aanvaller van de bal. PSV zet een tandje bij en via wederom een kopbal, dit maal van Zahavi, is de ploeg gevaarlijk. Ook nu blijft de treffer uit. PSV blijft vooruit voetballen, maar verder tot een aantal corners komt het niet. Tot op slag van rust. Een lang lopende aanval komt uit bij Gakpo. De inzet  van de aanvoerder wordt echter gekeerd door de Utrechtse sluitpost.

Ook tweede helft spectaculair van start
Bij PSV, dat met Joey Veerman in plaats van Mario Götze aan de tweede helft begint, slaat al snel de schrik om het hart. Uit een corner van de thuisploeg valt bijna de 1-0. De kopkans van Mike van der Hoorn wordt voorkomen door een briljante reflex van Drommel. Even later is het aan de andere kant wel raak. Zahavi zorgt voor opluchting door een voorzet van Gakpo tot doelpunt te promoveren. 0-1. Het blijkt  genoeg voor de overwinning, want ondanks veel goede wil en strijd komt de thuisploeg niet meer tot grote kansen, laat staan doelpunten. Zo boekt PSV met het minimale verschil een o zo belangrijke overwinning op het altijd lastige FC Utrecht.