Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 'Nu we zo ver zijn gekomen, willen we ook winnen'

'Nu we zo ver zijn gekomen, willen we ook winnen'

Marco van Ginkel kijkt uit naar ‘week van de waarheid’

10 apr 2022 - Door: Ted Gijsel & Noel Van de Laar

Voor Marco van Ginkel lag zondagmiddag weer eens de aanvoerdersband weggelegd. Tegen RKC (2-0 winst) toonde hij zich de leider van het team, maar na de wedstrijd ging het vooral over de komende potten, tegen Leicester City en Ajax.

 

Over zijn rol dit seizoen is Van Ginkel nuchter. “Het is af en toe best moeilijk, want iedere speler wil het liefste spelen. Dat is menselijk, denk ik. Maar goed, soms moet ik pas op de plaats maken. Of ik donderdag speel? Dat zien we donderdag. Ik voel me goed en we hebben heel veel zin in de belangrijke week. De overwinning op RKC is fijn voor het gevoel dat we al hadden: PSV is niet elf spelers, er zijn veel meer jongens die kans maken op een basisplek.”

 

Serieuze prijs

Dat PSV de Conference League ziet als een serieuze prijs, mag duidelijk zijn. Van Ginkel daarover: “De Conference League is een Europese beker. Volgens mij was Feyenoord in 2002 de laatste Nederlandse club die een Europees toernooi won. De Conference League is een nieuwe competitie, maar een prijs is een prijs. En als je al zo ver gekomen bent, heb je een mooie kans om te winnen. Natuurlijk leeft dat in de groep: iedere speler wil in zijn carrière het liefste prijzen pakken.”

 

Wedstrijd op zich

Dat PSV na Leicester City slechts twee dagen kan herstellen tot de nationale bekerfinale, is een gegeven waar Van Ginkel tijdens de persconferentie niet te diep op inging. “Natuurlijk is het een andere voorbereiding dan die van Ajax. Maar we focussen ons op Leicester City, zoals we ons tot vandaag op RKC gericht hebben. Leicester City wordt een heel belangrijke pot, waarvoor we gelukkig beschikken over veel fitte spelers die het verschil kunnen maken. Het is vooral zaak om de komende dagen goed te herstellen, dan komen de kriebels daarna vanzelf wel.”

Laatst bijgewerkt : 10 apr 2022 - 19:46