Home > Nieuws > Schmidt trots op zijn team na bekerwinst

Schmidt trots op zijn team na bekerwinst

Persconferentie na PSV-Ajax

17 apr 2022 - Door: Stan Kemps

Roger Schmidt, Cody Gakpo en Marco van Ginkel toonden zich tijdens de persconferentie na de gewonnen bekerfinale tegen Ajax trots op de vechtlust van het team.

Met de beker naast hem op tafel gaf Roger Schmidt zondag na de wedstrijd aan blij te zijn met de prestatie van zijn team. ,,Ik ben trots op het geduld dat we hebben bewaard vandaag. Na Leicester op donderdag was dit een zware klus. Om dan terug te komen van een achterstand is ongelooflijk. Het is fantastisch om de spelers te zien vechten."

De trainer gaf ook aan tevreden te zijn met de uitvoering van het plan. ,,We wilden hoog druk zetten. Dat lukte geen negentig minuten, maar we hebben veel ballen gewonnen. De overwinning is een beloning voor een dappere manier van spelen."

Volgens aanvoerder Cody Gakpo kon PSV vandaag, ondanks de midweekse wedstrijd tegen Leicester City, veel energie in de wedstrijd leggen. ,,De afgekeurde 0-2 vlak voor rust gaf ons wat extra energie. We bespraken in de rust dat als we nog wat meer energie in de wedstrijd zouden leggen, we Ajax konden breken."

Laatst bijgewerkt : 18 apr 2022 - 1:04