Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Oud-speler Rob Landsbergen overleden

Oud-speler Rob Landsbergen overleden

Helmonder was cultheld bij PSV-supporters

30 sep 2022 - Door: WJS

Donderdag 29 september kregen we een triest bericht binnen: 'oud-PSV'er Rob Landsbergen is overleden'. De boomlange Helmonder, die in zijn tijd bij PSV uitgroeide tot een cultheld onder de supporters, werd slechts 62 jaar.

Landsbergen leed al een aantal jaren aan Alzheimer. Een paar jaar geleden werd hij vergeetachtiger. Dit merkte ook zijn naaste omgeving. Een eerste onderzoek wees uit dat het geen Alzheimer was. Een second opinion in 2019 bevestigde dat het toch de slopende ziekte betrof.


In zijn jeugdjaren speelde Landsbergen voor het Helmondse MULO. Op achttienjarige leeftijd vertrok hij naar het grote PSV, waar hij zes seizoenen speelde. Na zijn tijd bij PSV kwam Landsbergen ook nog uit voor Willem II, Ulsan Hyundai FC (Zuid-Korea), Helmond Sport, NAC en de amateurclubs DBS en Panningen. Landsbergen sloot zijn voetbalcarrière in 1993 af en ging verder als trainer in het amateurvoetbal.

PSV/av

Na hoofdtrainer te zijn geweest bij SV Panningen en Gemert, ging Landsbergen in 2004 aan de slag bij PSV/av. Daar kende hij in zijn vijfjarig dienstverband veel successen. Na het behalen van enkele periodetitels, werd hij in 2008 kampioen en promoveerde hij met het team naar de eerste klasse. Het seizoen erna werd promotie naar de hoofdklasse op een haar na gemist.

Reünie

Eerder dit jaar werd er voor Landsbergen nog een reünie georganiseerd met het succeselftal van PSV/av, dat hij toen als trainer onder zijn hoede had. Het initiatief kwam van de oud-spelers Cees van Arkel en Nick van den Heuvel. Tegenover Erwin Raaijmakers van Amateurvoetbaleindhoven.nl benadrukte Van den Heuvel dat er haast was geboden, want Landsbergen ging de laatste tijd snel achteruit.

Tijdens de reünie werd Landsbergen in het zonnetje gezet en er werden diverse mooie herinneringen naar boven gehaald. De Helmonder was - ondanks zijn ziekte - soms nog bijzonder gevat: "Ik vergeet nooit meer dat ik Johan Cruijff heb gepoort!" Alleen daarom al was de beminnelijke spits (en later centrale verdediger) zeer populair bij de PSV-supporters.

Foto's: Amateurvoetbaleindhoven.nl

Laatst bijgewerkt : 3 okt 2022 - 12:37