Home > Nieuws > PSV gaat aan kop na zege bij Ajax

PSV gaat aan kop na zege bij Ajax

PSV slaat meteen na rust weer toe

6 nov 2022 - Bron: NOS Teletekst

PSV heeft voor het eerst sinds 2015 weer een eredivisieduel in Amsterdam gewonnen.De formatie van trainer Van Nistelrooij versloeg Ajax met 2-1.

Met Rensch in plaats van de gepasseerde Blind als linksback en Brobbey en Kudus voor het eerst samen in de basis zag Ajax hoe Simons (PSV) met een schotje het eerste gevaar stichtte.Een knal van Berghuis (Ajax) zeilde daarna net over.

De Jong kreeg de Arena halverwege de eerste helft stil,toen hij op aangeven van Gakpo voor Bassey kroop en binnen tikte.Ajax leefde snel weer op (schot Berghuis),maar na een opstootje ebde het Amsterdamse offensief in de weinig enerverende eerste helft weer weg.

Vlak voor rust was Ajax via Kudus (uit een hoekschop) plots nog dicht bij de 1-1,maar zijn inzet raakte de paal.

Net onderweg in de tweede helft deelde PSV via Gutiérrez een nieuwe tik uit. Met de hulp van afleider De Jong knalde de middenvelder raak uit een afgeslagen hoekschop.Ajax reageerde met schoten van Álvarez en Kudus,maar uitgespeelde kansen creëerde de koploper niet.

PSV counterde er ondertussen op los,al was het uit een vrije trap het dichtst bij zijn derde treffer;El Ghazi raakte echter de lat.Invaller Lucca gaf Ajax weer hoop en PSV wankelde,maar viel niet om.PSV heeft 2 punten voorsprong op Ajax,dat nog een duel moet inhalen.

Laatst bijgewerkt : 6 nov 2022 - 22:06