Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Reactie op besluit weigeren supporters SC Cambuur

Reactie op besluit weigeren supporters SC Cambuur

9 mrt 2023

We hebben helaas kennis genomen van het besluit van burgemeester Dijsselbloem om supporters van Cambuur te weren, gevoed door adviezen van een andere burgemeester en de politie.

We balen er stevig van dat wederom een makkelijke, generieke maatregel wordt genomen in plaats van aanpakken van diegene die aangepakt moeten worden. Terwijl er genoeg mogelijkheden voorhanden zijn, die niet of nauwelijks gebruikt worden. Opsporen, aanhouden en daadwerkelijk straffen van de paar raddraaiers die het voor de overgrote groep échte supporters verzieken. Daarnaast de inzet van de meldplicht. Waarom is dát niet de logische en eerlijke inzet? Waarom wordt ‘de gewone voetbalsupporter’ door de burgermeester(s) in het verdomhoekje gezet?

Ja, de inzet van het beschikbare instrumentarium vereist meer moed van burgemeesters dan het zich verstoppen achter adviezen van burgemeesters of politie elders. De agenda der burgemeesters lijkt op deze manier er meer gericht op om het uitreizen te elimineren onder het mom van inzet politiecapaciteit of andere smoezen, in plaats van zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Maar ook voor ons, supporters, is het tijd om zélf verantwoordelijkheid te nemen in plaats van steeds te stellen dat het altijd om een individu gaat. Tijd om niet te bagatelliseren van wat er gebeurt, maar zelfcorrigerend te worden. Niet te distantiëren, maar elkaar aanspreken. Distantiëren is immers het meest makkelijke. Verantwoordelijkheid nemen daarentegen het moedigste. Voor ons en voor de burgemeesters.

Laatst bijgewerkt : 9 mrt 2023 - 11:12