Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Uitleg vervoersplan Bekerfinale

Uitleg vervoersplan Bekerfinale

10 apr 2023 - Door: DvG

Ook dit jaar gaan we weer met veel PSV supporters de reis richting Rotterdam maken. De geplande reis voor dit jaar is iets gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. We proberen natuurlijk altijd maatwerk te leveren, maar soms zijn er omstandigheden waardoor dit niet altijd kan. Daarom geven we graag uitleg hoe dit vervoersplan tot stand is gekomen. Het vervoersplan wordt opgezet door de Supportersvereniging PSV in samenwerking met Kupers en PSV. Daarbij zijn er bepaalde eisen die door gemeentes en de politie worden opgelegd waar we rekening mee dienen te houden.

Omdat onze partner Kupers dit jaar veel uitdagingen heeft om aan de capaciteit van vorig jaar te komen hebben we een paar wijzigingen doorgevoerd. De opstappunten Middelburg, Goes, Wouwse Tol, Gilze Rijen en Woerden hebben we gecentraliseerd tot Lage Zwaluwe. Dit jaar hebben we, op last van de politie, namelijk één clusterpunt vanwaar de bussen (in clusters van 40 bussen) richting de Kuip rijden. Dit punt is bij Zevenbergsche Hoek. Dus ook de Randstadbus (die vanuit Woerden vertrekt) zou dan eerst richting het zuidelijk gelegen clusterpunt dienen te komen. Dit leverde vorig seizoen een erg lange reis op voor deze supporters daarom is er dit jaar voor gekozen om de supporters op eigen gelegenheid naar Lage Zwaluwe te laten komen zodat de georganiseerde reis minder lang is voor hun. Met het reduceren van het aantal opstappunten kunnen we (Supportersvereniging PSV, PSV, politie, gemeentes) de reis voor supporters ook beter coördineren wat voor iedereen natuurlijk prettiger is.

Moeilijker aan bussen te komen

Dit jaar heeft Kupers een behoorlijke uitdaging om dezelfde aantal stoelen te leveren als vorig jaar. Dit heeft meerdere oorzaken namelijk dat de Bekerfinale in België ook op die dag gespeeld wordt, het meivakantie is en kleinere busbedrijven niet zo happig zijn om hun bussen te verhuren voor voetbalsupporters. Maar omdat wij en PSV natuurlijk gebaat zijn bij zoveel mogelijk steun in Rotterdam zullen er vanuit het dichtstbijzijnde gelegen opstappunt (Lage Zwaluwe) mogelijk een aantal gelede bussen (harmonica-stadsbussen) ingezet worden. Met deze oplossing kunnen we dus met de volle capaciteit richting de Kuip.

Prijzen

Een van ledenvoordelen van het lidmaatschap van de Supportersvereniging PSV is de korting op de reizen. Voor de bekerfinale geldt dat onze leden voor de kostprijs reizen. Voor niet leden hebben we de gebruikelijke toeslag van €10,- beperkt. Zo zorgen we er voor dat de prijzen voor iedereen zo beperkt mogelijk blijven. 

We hopen dat er ook dit jaar weer veel PSV supporters met ons mee naar de Kuip zullen reizen om er weer een geweldige dag van te maken.

Laatst bijgewerkt : 11 apr 2023 - 9:03