Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Otten Innovation Cup met internationale toptalenten

Otten Innovation Cup met internationale toptalenten

Internationaal jeugdtoernooi terug op De Herdgang

16 aug 2023 - Door: WJS

Na vier jaar afwezigheid, staat komend weekend de Otten Innovation Cup weer op de internationale voetbalkalender. Aan het jeugdtoernooi op sportpark De Herdgang in Eindhoven nemen clubs uit binnen- en buitenland deel. Bijzonder is dat er wordt getest met diverse nieuwe spelregels. Zo is de ingooi vervangen voor een intrap en mogen teams zoveel wisselen als ze willen.

Op vrijdag en zaterdag worden de groepswedstrijden afgewerkt. PSV begint het toernooi op 18 augustus om 17.00 uur met een wedstrijd tegen Manchester United. Een dag later staan er twee wedstrijden op het programma: Om 12.00 uur speelt O18 tegen FC Kopenhagen en om 16.00 uur tegen het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai Motors FC.

Op zondag nemen de winnaars van beide poules het tegen elkaar op in een finale, die wordt gespeeld om 16.30 uur. Ook de overige ploegen strijden met de respectievelijke tegenstanders van de andere poule, om zo tot een volledige ranking te komen.

Kaartjes en tv-uitzending

De Otten Innovation Cup is toegankelijk voor publiek. Voor slechts 12,50 euro heb je een passe-partout voor het hele toernooi. Je kunt er ook voor kiezen om voor 5 euro een dagticket te kopen. Het toernooi wordt ook live uitgezonden op ESPN.

Deelnemers en poule-indeling 

In totaal nemen acht profclubs deel aan het prestigieuze jeugdtoernooi, waar voor de teams een gemiddelde leeftijd van maximaal 19 jaar geldt. De teams zijn verdeeld over twee poules van vier:

Poule A
1. Rangers FC
2. RSC Anderlecht
3. Red Bull Bragentino
4. FC Utrecht

Poule B
1. Jeonbuk Hyundai Motors FC
2. FC Kopenhagen
3. PSV
4. Manchester United.

Laatst bijgewerkt : 16 aug 2023 - 13:27