Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "We waren nu echt efffectief"

"We waren nu echt efffectief"

Persconferentie PSV Eindhoven - Glasgow Rangers

30 aug 2023 - Door: Peter Vos

Superlatieven komen te kort na afloop van de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Glasgow Rangers. Terwijl buiten het stadion het vuurwerk losbarst om de plaatsing voor de groepsfase uitbundig te vieren, wordt er binnen nuchter teruggekeken, zei het met een brede glimlach.

Michael Beale

Die glimlach is er niet bij Rangers trainer Michael Beale. Gelaten heeft hij moeten accepteren dat voor de Schotse club er dit seizoen niet meer in zit dan de Europa League. "PSV was vanavond excellent. Ik volg de club al langer, maar dit is veruit de beste selectie die de Eindhovenaren in jaren hebben. Van alle voorronde tegenstanders was voor mij vooraf al duidelijk dat PSV de zwaarste opponent was. Ons team is in opbouw en eerlijk gezegd speelden ze vanavond bij vlagen ook goed voetbal. Maar dat was niet genoeg om een Champions League waardig nivveau te presenteren. PSV deed dit wel en daarom zijn zij terecht door naar de groepsfase."

Ismaël Saibari

Matchwinner Imaël Saibari is gelukkig, maar blijft nuchter. "Het is bijzonder om twee keer te scoren. De interactie met de fans was geweldig vanavond Na de wedstrijd heb ik geen champagne gepakt maar een Fanta. Op de vraag hoe het komt dat het lijkt of hij een metamorfose heeft ondergaan deze zomer meldt Saibari: "Ik heb op de Afrika Cup veel geleerd. met Marokko wonnen wij dit jeugdtoernooi en met name op fysiek vlak heb ik me daar echt doorontwikkeld. Dat maakt denk ik nu -in een veel meer technische competitie- het verschil."

Peter Bosz

Trainer Peter Bosz kijkt gek genoeg niet helemaal tevreden terug op de thuiswedstrijd in het Philips Stadion. "In de beginfase kon Glasgow Rangers ons meer onder druk zetten dan in de uitwedstrijd. Daar konden we vandaag bij vlagen moeilijk onderuit voetballen. Het grote verschil met vorige week is dat we nu de kansen wél benutten; en ook nog eens op essentiële momenten. We waren vandaag dus echt effectief. Vandaag heb ik genoten van het team, maar zeker van de power van Saibari en de rust van Jerdy Schouten. Laatstgenoemde maakt bij balbezit door zijn makkelijke spelen en het overzicht. Met die kwaliteiten kan zo'n speler dus ook centraal achterin staan. Dat heeft hij geweldig gedaan vanavond. 

Nu de groepsfase een feit is beseft Bosz dat er nu extra gevraagd gaat worden van deze selectie. "Het wordt een prachtig podium, waar veel spelers leren en doorontwikkelen terwijl die tijd er eigenlijk niet is. Ik heb vanavond situaties gezien, die in de groepsfase meteen worden afgestraft. Dat gaan we meteen scherp zettten. En welke tegenstander ik graag wil ontmoeten? Ik weet het echt niet; het zijn allemaal mooie namen. Ik ga bij de loting lekker op het bankie kijken met welke drie tegenstanders we de groep gaan vormen!"

Laatst bijgewerkt : 31 aug 2023 - 0:33