Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV wint topper,Ajax nu laatste

PSV wint topper,Ajax nu laatste

Hoofdrol Lozano in tweede helft

29 okt 2023 - Bron: NOS Teletekst

PSV heeft na een beroerde start de klassieker tegen Ajax gewonnen.In een heerlijk duel boog de koploper in eigenhuis een 1-2 achterstand na de pauze omin een 5-2 zege.Ajax staat nu laatste.

De start van PSV en Ajax dit seizoen in ogenschouw nemend,was het nogal vreemd te constateren dat Ajax na een kwartier 'slechts' met 1-0 leidde.Vier kansen kreeg het,waarbij vooral de missers van Brobbey amper te bevatten waren.Van den Boomen schoot,via de paal,wel raak.

PSV werd weggespeeld,al werd een inzet van Tillman van de lijn gehaald.Met een schot in de korte hoek van Lozano werd het 1-1,waarna Benitez Hlynsson nog van scoren afhield en Ramaj De Jong.

Ajax kwam kort voor de rust nog goed weg toen Lozano voor eigen succes ging in plaats van Bakayoko aan te spelen. Kort daarna werd het 1-2,toen Ramalho een kopduel verloor van Brobbey en die trof zelf bij zijn derde kans wel doel.

De wonderlijke eerste helft kreeg een vervolg,want al na een paar minuten was het 3-2 voor PSV:De Jong werkte binnen na een magistraal schot van Lozano op de paal en invaller Saibari frommelde op randje buitenspel de bal in het net.

Lozano eiste daarna nog nadrukkelijker de hoofdrol voor zich op:eerst maakte hij er op aangeven van Bakayoko 4-2 van en nadat zijn schot door Ramaj gekeerd was gleed Lozano ook de 5-2 binnen.

Laatst bijgewerkt : 29 okt 2023 - 21:07