Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Boete PSV verhoogd
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Boete PSV verhoogd

Champions League

Na beroep UEFA

25 okt 2002 - Door: ST

De commissie van beroep van de Europese voetbalbond UEFA heeft de boete die aan PSV was opgelegd wegens racistische uitlatingen van enkele fans tijdens het duel in de Champions League met Arsenal, verhoogd van 30.000 naar 50.000 Zwitserse francs. Dat komt neer op 34.000 euro.

De UEFA was in beroep gegaan tegen een eerder door de strafcommissie opgelegde sanctie en eiste een boete van 100.000 euro. De commissie wees het beroep af. Dat er toch een verhoging kwam, lag volgens de toelichting aan ongeregeldheden in het toernooi, een jaar eerder in het thuisduel met Anderlecht. Bij volgende misdragingen wacht, zo luidde de conclusie, een zwaardere straf.

Met name Arsenals spits Henry beklaagde zich na de ontmoeting van een maand geleden over de discriminerende uitingen van enkele Nederlandse toeschouwers. PSV zelf greep al in door enkele schuldigen een stadionverbod op te leggen.

PSV kan zich niet vinden in de uitspraak en overweegt in beroep te gaan bij het internationaal sporttribunaal (CAS) in Lausanne. De club vindt dat het aan alle regels heeft voldaan die gelden ter voorkoming van dergelijke voorvallen.