Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Ruime overwinning PSV in Utrecht
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Ruime overwinning PSV in Utrecht

Schorsing voor Kezman en Colin

7 mrt 2004 - Door: HK
Arjen Robben

PSV heeft vanmiddag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Utrecht in winst weten om te zetten: 0-4. Hoewel PSV zeker niet geweldig speelde, mocht de thuisploeg uiteindelijk blij zijn dat de Eindhovenaren het bij die vier treffers lieten.

Het eerste half uur waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. Zowel PSV als Utrecht kregen een grote kans en een handje vol mogelijkheden. Bij PSV was Robben wederom de beste man van het veld. De verdediging van Utrecht had zijn handen vol aan de dribbelkoning. In het laatste kwartier van de eerste helft nam PSV het heft min of meer in handen. Dat resulteerde uiteindelijk in twee treffers in de laatste twee minuten. Eerst gleden Bouma en Kezman samen een corner van De Jong over de lijn. De treffer kwam uiteindelijk op naam van de Helmonder. Utrecht was nauwelijks van de schrik bekomen of de 0-2 stond ook al op het scorebord. Robben brak door op links, gaf een lage voorzet die door doelman Terol maar half verwerkt kon worden. De bal kwam voor de voeten van Van Bommel die droog en doeltreffend uithaalde. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld.

In het tweede bedrijf had PSV de touwtjes aanvankelijk strak in handen. Voetballend was het nog steeds niet geweldig, maar af en toe wistend de Eindhovenaren toch een aardige aanval op te zetten. Doordat de eindpass onnauwkeurig was of niet op tijd kwam en door gebrek aan koelbloedigheid bleef de 0-2 erg lang op het scorebord staan. Utrecht kon daar nauwlijks nog iets tegenover zetten. In het laatste kwartier probeerde de thuisploeg met twee wissels een soort van 'alles-of-niets' offensief te starten, maar dat resulteerde alleen maar in nog meer ruimte voor de Eindhovenaren. Uiteindelijk wisten Park en Kezman de score te verdubbelen, waardoor PSV toch nog een vrij ruime zege uit het vuur wist te slepen.

Toch was er ook wat minder goed nieuws voor de Eindhvenaren. Zowel Kezman als Colin kregen de gele kaart van Luinge en missen daardoor de topper tegen Feyenoord van a.s. zondag. Tevens viel Arjen Robben uit met een lichte blessure en hadden ook Bouma en Van der Schaaf wat last van pijntjes. Maar waarschijnlijk zullen zij allen gewoon van de partij zijn tegen Auxerre a.s. donderdag.

Laatst bijgewerkt : 7 mrt 2004 - 14:52